Anders Vendels Fabrikens Råbiff

OKTOBER 2013 |
  Anders Vendel

Anders Vendel visar hur man kan variera råbiff med chili och citron istället för kapris och lök. Garnerat med tunt skivade rädisor, löjrom och krasse är den dessutom en fröjd för ögat. Anders är kanske mest känd från Sture, men driver även Fabriken och har haft flera olika ställen på Österlen. Så slipa kniven, ta fram en fin köttbit ur kylen och sätt igång och tärna!

Ingredienser:

  • 500 gr Ryggbiff från Angus
  • 50 gr Löjrom, Kalix
  • ½ Röd chili
  • 1 st Schalottenlök, finhackad
  • 5 st Rädisor, skivade
  • 1 knippe Vattenkrasse
  • 1 st Citron, skalet
  • ½ dl Olivolja, ekologisk
  • 1 cm Pepparrot, riven
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du:

  1. Putsa bort eventuell kappa från köttet, skär i 2×2 mm stora tärningar.
  2. Blanda köttet med olivolja, löken, finhackad chili, rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela råbiffen över en tallrik.
  4. Arrangera rädisor, löjrom, krasse och riven pepparrot över.
  5. Raspa över lite extra citronskal och skivad chili.
  6. Servera med varm surdegsbaguette.
Råbiff går att göra på olika styckdetaljer, här hängmörad ryggbiff.
Tärna ner köttet i bitar, runt 2mm i tjocklek.
Klicka ut löjrom på de tunt skivade rädisorna.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-