Joakim Nilssons Grillad flankstek med soja och primörsallad

 

JUNI 2015 |
  Joakim Nilsson

Joakim på Savoy Grill visar hur du lyckas med flankstek på grillen i sommar. Med en frisk sallad på bland annat sparris och koriander.

Ingredienser:

  • 1 kg flankstek
  • 1 fänkål finskuren
  • 10 rädisor hyvlade
  • 2 st sparris finskurna
  • 1 dl koriander plockad
  • Saft från en citron
  • Zest och saft från en lime
  • 10 delade cocktailtomater
  • 1 vårlök finhackad
  • 1 dl Kikkomansoja

Så här gör du:

  1. Ta ut köttet ur kyl ca 1 h före grillning.
  2. Salta och peppra, grilla ca 2 min på varje sida, pensla med soja och låt vila ca 10 min.
  3. Strimla eller hyvla grönsakerna tunt, gärna med mandolin.
  4. Blanda primörsalladen i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva köttet tunt och lägg primörsalladen ovanpå, servera på fat eller direkt på grillen och låt alla plocka från fatet/grillen.
Pensla med ordentligt med soja på köttet, sen ska det vila.
Skär upp flanksteken i tunna skivor.
Pressa citron över salladen precis innan uppläggning, så blir den riktigt fräsch.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-