Hem
Weekend
Business
Event
Materialspec.
Arkiv
Kontakt
menu
Hem
Weekend
Business
Event
Materialspec.
Arkiv
Kontakt
Joakim Nilssons Grillad flankstek med soja och primörsallad
JUNI 2015 |
Joakim Nilsson
Joakim på Savoy Grill visar hur du lyckas med flankstek på grillen i sommar. Med en frisk sallad på bland annat sparris och koriander.
Ingredienser:
1 kg flankstek
1 fänkål finskuren
10 rädisor hyvlade
2 st sparris finskurna
1 dl koriander plockad
Saft från en citron
Zest och saft från en lime
10 delade cocktailtomater
1 vårlök finhackad
1 dl Kikkomansoja
Så här gör du:
Ta ut köttet ur kyl ca 1 h före grillning.
Salta och peppra, grilla ca 2 min på varje sida, pensla med soja och låt vila ca 10 min.
Strimla eller hyvla grönsakerna tunt, gärna med mandolin.
Blanda primörsalladen i en bunke och smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet tunt och lägg primörsalladen ovanpå, servera på fat eller direkt på grillen och låt alla plocka från fatet/grillen.
Pensla med ordentligt med soja på köttet, sen ska det vila.
Skär upp flanksteken i tunna skivor.
Pressa citron över salladen precis innan uppläggning, så blir den riktigt fräsch.
FOTO
Daniel Askolin
Dela
Fler recept
april 2020
Sara Berg
Helbakad lila spetskål med sardeller, parmesan och vinteräpple
mars 2020
Alexander Sjögren
Helbakad Fjällröding med broccoli, purjolök, mandel och comté
december 2019
Martin Hansen
Hummertartar
»
0
«
HUSHÅLL
3
EDITIONER
0
:-
»
0
«
Företag
3
EDITIONER
0
:-