Marcus Romansoffs Grillad tonfisk med mango, ananas och chili

 

JULI 2019 |
  Marcus Romansoff

Marcus Romansoff driver Fiskhuset i Skanörs hamn och Stadshuset Restaurang i Malmö. Han började sin väg på Kockska krogen, sen Bullen (Två Krögare) för att efteråt driva Millennium i Höllviken med sin fru. Här visar Marcus hur man sätter somrig smak på en bit färsk tonfisk direkt från grillen.

Ingredienser:

  • 250 g Färsk tonfisk (per person)
  • 4-5 st Grön sparris (per person)
  • 2 dl Finhackad mango
  • 2 dl Finhackad ananas
  • 1 st Chili
  • 1 kruka Koriander

Så här gör du:

  1. Förbered det tropiska tillbehöret genom att finhacka mango och ananas. Skiva chilin tunt och hacka koriandern. Blanda ihop och låt stå till sig en liten stund.
  2. Lägg sparrisen på grillen och pensla med olja. Salta och peppra.
  3. Olja ytorna på tonfisken och lägg den på en het grill, så att tonfisken blir halstrad och får fina grillränder. Ca 2 minuter per sida. Tonfisken ska helst vara rosa på insidan.
  4. Lägg upp sparrisen, fisken och ananasen och ät direkt. Alternativt kan man ha en sommarsallad till.
Blanda finhackad mango, ananas, chili och koriander.
Grilla sparrisen först och lägg sen på tonfisken på gallret.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-