Niklas Wernerheims Kronärtskocksravioli med pistagecreme och blåmusslor

 

SEPTEMBER 2019 |
  Niklas Wernerheim

Niklas på Papi har tidigare jobbat på Sjömagasinet, på 2-stjärniga restaurangen Uliassi i Italien och på PM & vänner i Växjö. Idag är han delägare i Papi och i Carib Kréol. Här visar Niklas hur du enkelt kan svänga ihop en pasta med en smakbild av ett riktigt proffs.

Ingredienser:

Pistagecreme

  • 100 g pistagenötter
  • 100 g solrosfrö
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 20 g olivolja
  • En näve basilikablad
  • Salt & Peppar

Musslor

  • 1 gul lök
  • 1 nät musslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 vitlöksklyfta

Basilikaolja

  • 100 g basilika
  • 100 g olivolja
  • 3 svartkålsblad
  • 1/2 vitlök
  • Salt

Så här gör du:

  1. Pistagecreme: Blanda allt i en mixer eller med mixerstav, tillsätt lite vatten för att få en lite rinnigare konsistens.
  2. Musslor: Värm en kastrull och tillsätt först musslorna sedan löken och vitlöken. Tillsätt vinet och koka under lock till musslorna precis öppnat sig.
  3. Basilikaolja: Lägg basilikan, oljan, vitlöken i en mixer. Blanchera snabbt svartkålen och tillsätt. Svartkålen gör oljan illgrön och fin.
Vänd raviolin i pestosåsen och lägg upp som bas på tallriken.
Slå på lite vin i stekjärnet så att musslorna öppnas av ångan och tar smak.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-