Niklas Wernerheims Kronärtskocksravioli med pistagecreme och blåmusslor
SEPTEMBER 2019 |
Niklas Wernerheim
Niklas på Papi har tidigare jobbat på Sjömagasinet, på 2-stjärniga restaurangen Uliassi i Italien och på PM & vänner i Växjö. Idag är han delägare i Papi och i Carib Kréol. Här visar Niklas hur du enkelt kan svänga ihop en pasta med en smakbild av ett riktigt proffs.
Ingredienser:
Pistagecreme
100 g pistagenötter
100 g solrosfrö
1/2 vitlöksklyfta
20 g olivolja
En näve basilikablad
Salt & Peppar
Musslor
1 gul lök
1 nät musslor
2 dl vitt vin
1/2 vitlöksklyfta
Basilikaolja
100 g basilika
100 g olivolja
3 svartkålsblad
1/2 vitlök
Salt
Så här gör du:
Pistagecreme: Blanda allt i en mixer eller med mixerstav, tillsätt lite vatten för att få en lite rinnigare konsistens.
Musslor: Värm en kastrull och tillsätt först musslorna sedan löken och vitlöken. Tillsätt vinet och koka under lock till musslorna precis öppnat sig.
Basilikaolja: Lägg basilikan, oljan, vitlöken i en mixer. Blanchera snabbt svartkålen och tillsätt. Svartkålen gör oljan illgrön och fin.
Vänd raviolin i pestosåsen och lägg upp som bas på tallriken.
Slå på lite vin i stekjärnet så att musslorna öppnas av ångan och tar smak.