Titti Qvarnströms Panerad sylta med ärtor, senapsfrön och grillad gurka

 

SEPTEMBER 2014 |
  Titti Qvarnström

Titti Qvarnström har tidigare jobbat i Berlin, flyttade hem och började på Bloom in the park och blev första kvinnan i norden med en stjärna i Guide Michelin 2015.

Ingredienser:

Panerad sylta

  • 200 g (kalv) sylta
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • Salt
  • 2 msk smör

Ärtor

  • 200 g färska spritärtor
  • ½ dl grädde
  • 2 msk god olivolja
  • 1 nypa salt

1-2-3 senapsfrön

  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 2 msk blandade senapsfrön

 

  • 4 smågurkor
  • 1 kvist mynta

Så här gör du:

  1. Panerad sylta: Skär syltan i små portionsbitar och vänd i mjöl – ägg – ströbröd. Bryn syltan gyllenbrun på alla sidor i smöret, salta lätt och servera genast.
  2. Ärtor: Sprita ärtorna och ge dem ett uppkok tillsammans med grädden, ta av värmen och smaka av med salt och olivolja.
  3. Senapsfrön: Blanda allt i en liten kastrull, ge ett uppkok på spisen och ställ sedan åt sidan.
  4. Halvera gurkorna på längden och grilla i en het grillpanna tills de fått fint grillmönster. Plocka myntabladen och strö över anrättningen.
Stek syltan gyllenbrun i smör.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-