Titti Qvarnströms Panerad sylta med ärtor, senapsfrön och grillad gurka
SEPTEMBER 2014 |
Titti Qvarnström
Titti Qvarnström har tidigare jobbat i Berlin, flyttade hem och började på Bloom in the park och blev första kvinnan i norden med en stjärna i Guide Michelin 2015.
Ingredienser:
Panerad sylta
200 g (kalv) sylta
2 ägg
½ dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Salt
2 msk smör
Ärtor
200 g färska spritärtor
½ dl grädde
2 msk god olivolja
1 nypa salt
1-2-3 senapsfrön
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
2 msk blandade senapsfrön
4 smågurkor
1 kvist mynta
Så här gör du:
Panerad sylta: Skär syltan i små portionsbitar och vänd i mjöl – ägg – ströbröd. Bryn syltan gyllenbrun på alla sidor i smöret, salta lätt och servera genast.
Ärtor: Sprita ärtorna och ge dem ett uppkok tillsammans med grädden, ta av värmen och smaka av med salt och olivolja.
Senapsfrön: Blanda allt i en liten kastrull, ge ett uppkok på spisen och ställ sedan åt sidan.
Halvera gurkorna på längden och grilla i en het grillpanna tills de fått fint grillmönster. Plocka myntabladen och strö över anrättningen.