Linda Perssons Raw sushi

FEBRUARI 2014 |
  Linda Persson

Linda Persson på Rawfoodhouse vann guldmedalj 2011 för årets hälsokoncept på Restauranggalan i Stockholm. Förutom rawfoodrestaurangen håller hon även föredrag och workshops i rawfood. Här får vi se hur man enkelt lagar en helt vegetarisk rätt hemma utan att ens använda spisen.

Ingredienser:

  • 1 noriark (samma som används till vanlig sushi)
  • 4 blad romansallad
  • ½ gurka som delas i stavar
  • ½ dl alfalfagroddar
  • ½ avokado
  • 1 dl rivna morötter alt i tunna stavar
  • ½ dl surkål
  • 4 ärtskott

Så här gör du:

  1. Lägg ditt noriblad på skärbrädan med den glansiga sidan neråt och de små linjerna horisontellt.
  2. På det lägger du ett romansalladsblad i toppen och sedan de övriga grönsakerna ovanpå.
  3. Sist lägger du ett till romansalladsblad ovanpå och börjar sedan rulla noriarket mot dig samtidigt som du spänner och trycker lite så att du får en tight rulle.
  4. Ta sedan och fukta med vatten på sista cm av noriarket och rulla ihop hela. Låt den ligga några sekunder innan du skär den i önskade bitar.
Skölj och skär ner grönsaker och riv det som ska rivas.
Tryck ihop grönsakerna, så att rullen blir blir kompakt.
Doppa ett finger i vatten och blöta upp slutet av norin, så att rullen går att limma ihop.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-