Titti Qvarnströms rostade majskolvar med tomatsalsa och ostcreme

AUGUSTI 2018 |
Titti Qvarnström

Titti Qvarnström har tidigare jobbat i Berlin, flyttade hem och började på Bloom in the park och blev första kvinnan i norden med en stjärna i Guide Michelin 2015. Nu är hon kreativ ledare på Restaurang MAT, på Folk Mat & Möten.

Ingredienser:

  • 8 st majskolvar
  • 4 st lime
  • 6 st tomater
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 st salladslök
  • 1 msk honung
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka koriander
  • 250 g färskost
  • 50 g parmesan
  • Salt och peppar

Så här gör du:

01
Sätt spisplattan på högsta värme och rosta majsen direkt på spisplattan. Vänd majsen efterhand som blasten blir lite bränd. Halvera två av limefrukterna och rosta snittytan i en het, torr panna.
02
Riv parmesanen fint, riv skalet av två av limefrukterna, blanda med färskosten och smaka av med salt och peppar.
03
Skär örterna fint.
04
Skär tomater, torkade tomater, chili och salladslök i fina tärningar, blanda och smaka av med honung, salt och peppar, tillsätt hälften av örterna och saften från de två limefrukterna. Anrätta på fat mitt på bordet och låt alla hjälpa sig själva till den perfekta smakbalansen mellan majs, ostcreme, lime och tomat.
Ta ur kärnorna och använd endast fruktköttet på tomaterna.
Lägg majsen med blast direkt på spisplattan eller i ett torrt stekjärn.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-