David är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Pâtisserie David blev utsett till Årets fik ifjol av White Guides caféguide.
Ingredienser:
Saffran-macarons
125 g socker
50 g vatten
65 g äggvita
60 g florsocker
60 g mandelmjöl
1 påse saffran
Lingonkräm
200 g tinade lingon
150 g italiensk maräng
150 g smör
150 g mandelmjöl
Allt ska vara rumstempererat
Italiensk maräng
125 g socker
50 g vatten
65 g äggvita
Så här gör du:
Saffran-macarons: Sätt ugnen på 145 grader. Koka upp strösocker och vatten till 119 grader, kokbubblorna ska spricka långsamt när sockerlagen är klar.
Vispa upp äggvitan och saffran till skum och blanda ner i sockerlagen under vispning.
Blanda florsocker och mandelmjöl och vänd ner detta i smeten. Vänd runt försiktigt, men ordentligt, med en slickepott.
Spritsa små bollar på en plåt täckt med silikonmatta eller bakplåtspapper. Baka i 11-13 min.
Lingonkräm: Blanda ihop maräng, smör och mandelmjöl. Mixa lingon och blanda ner i krämen.
Italiensk maräng: Koka upp socker och vatten till 119 grader. Vispa upp äggvitan till skum och blanda ner i sockerlagen under vispning.