Linda Perssons Squashpasta med tomatsås & pumpaparmesan
JUNI 2016 |
Linda Persson
Med rawfood menas i regel mat som aldrig upphettas till mer än 42 grader. Detta för att bevara allt nyttigt i råvarorna. Linda driver Raw Food House i Malmö och har jobbat med rawfood långt innan hon öppnade eget. Hon håller även föreläsningar och workshops i ämnet.
Ingredienser:
Pasta
2 små squash eller 3 morötter
Tomatsås
6 torkade aprikoser
5 tomater
5 soltorkade tomater
1 stjälkselleri
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 msk tamari
1 msk kokospalmsocker (kan uteslutas)
2 msk gojibär
Pumpa-parmesan
2 dl pumpafrön
½ tsk salt
1 vitlök
1 tsk näringsjäst
Så här gör du:
Pasta: Använd en ”spiralizer” för att göra spaghetti av grönsakerna. Eller en potatisskalare/mandolin för bandspaghetti.
Tomatsås: Blötlägg aprikoserna 30 min. Lägg allt i en blender och mixa till en slät sås.
Pumpa-parmesan: Lägg allt i en blender och mixa till ett fint mjöl att strö över din pasta.
Spiralizers finns även i enklare modeller för någon hundralapp i köksbutiker. Annars funkar mandolinen bra.