Daniel har varit kökschef på Atmosfär och på The More Bistro och är en av grundarna till nätverket Malmö Cooking. Idag är han på Tareq Taylors Kockeriet och visar hur man enkelt kan laga en råbiff med smakbild av köttbullar.
Ingredienser:
200 g oxinnanlår skuret i fina tärningar
1 schalottenlök
2 dl vispgrädde
1 dl 1-2-3-lag
0,5 gurka
Rårörda lingon
1 bakpotatis
Picklade senapsfrö
Lingonpulver
Så här gör du:
Frys gärna köttet lätt för att enklare kunna tärna det så smått som möjligt. Salta köttet lätt och förvara i kylen tills det är dags att servera.
Skala och tärna löken fint.
Häll grädden i en liten braspanna och baka i 225 grader varm ugn, när grädden börjar gratineras vispas ytskiktet ner i grädden, fortsätt baka och vispa i 5 minuters intervall tills grädden börjar tjockna, ta då ut och häll över i en mindre bunke, mixa ihop till en emulsion med stavmixer.
Gör små fina kulor av gurkan med ett kuljärn alternativt skär i fina tärningar och lägg i ättikslagen.
Skiva bakpotatisen i tunna skivor och strimla till tändsticksstorlek, skölj i kallt vatten och fritera sedan gyllene i varm olja.
Blanda köttet med lite picklade senapsfrö och lök, smaksätt ev med mer salt och svartpeppar.
Arrangera på tallrik och strö gurka samt rårörda lingon på köttet, toppa med potatis.
Klicka ut grädde vid sidan av och pudra över lingonpulver.
Tärna köttet när det är lite fruset, så får du bättre kontroll över det.
Dela löken innan du hackar den, så blir det lättare att finhacka.