Peter Skogströms Torsk, krondill, bönor och kantareller
SEPTEMBER 2017 |
Peter Skogström
Peter blev Årets Kock 2006 och är även olympisk mästare i matlagning. 2016 vann han även Kockarnas Kamp på TV4. Tillsammans med Patrik Alemo driver han Smarta Kök, som har åtta olika restauranger i Malmö och Lund.
Ingredienser:
600-800 g Torskfilé
Smör
Krondill
200 g kantareller
300 g blandade bönor
1 knippe krondill
1 styck salladslök
1,5 dl grädde
1/2 dl god olivolja
Smör och olja
Vitvinsvinäger
Så här gör du:
Portionera torsken eller annan fisk i lagom stora bitar, stek sedan i smör med krondillsblommor på medelvärme på båda sidorna tills den är klar (ca 40 grader i kärntemp).
Putsa och rensa kantarellerna.
Förväll bönorna i kokande saltat vatten och kyl sedan i kallt vatten.
Strimla löken.
Ansa och stek kantarellerna i smör och vänd mot slutet i bönorna, löken och krondillsblommor.
Avsluta med att slå på grädden koka in tills hälften återstår, tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar.
Hacka ner krondill, lök och putsa svampen.
Stek fisken på medelvärme och låt vila.
Stek svamp, lök, krondill, bönor och häll i grädde.