Peter Skogströms Torsk, krondill, bönor och kantareller

 

SEPTEMBER 2017 |
  Peter Skogström

Peter blev Årets Kock 2006 och är även olympisk mästare i matlagning. 2016 vann han även Kockarnas Kamp på TV4. Tillsammans med Patrik Alemo driver han Smarta Kök, som har åtta olika restauranger i Malmö och Lund.

Ingredienser:

  • 600-800 g Torskfilé
  • Smör
  • Krondill
  • 200 g kantareller
  • 300 g blandade bönor
  • 1 knippe krondill
  • 1 styck salladslök
  • 1,5 dl grädde
  • 1/2 dl god olivolja
  • Smör och olja
  • Vitvinsvinäger

Så här gör du:

  1. Portionera torsken eller annan fisk i lagom stora bitar, stek sedan i smör med krondillsblommor på medelvärme på båda sidorna tills den är klar (ca 40 grader i kärntemp).
  2. Putsa och rensa kantarellerna.
  3. Förväll bönorna i kokande saltat vatten och kyl sedan i kallt vatten.
  4. Strimla löken.
  5. Ansa och stek kantarellerna i smör och vänd mot slutet i bönorna, löken och krondillsblommor.
  6. Avsluta med att slå på grädden koka in tills hälften återstår, tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar.
Hacka ner krondill, lök och putsa svampen.
Stek fisken på medelvärme och låt vila.
Stek svamp, lök, krondill, bönor och häll i grädde.
Tillsätt olivolja på slutet.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-