Johannes Gustafsson har tidigare jobbat i bland annat Frankrike, Asien och USA och här hemma har han ett förflutet på Konsthallen, Johan P och Branteviks bykrog. Johannes drev också Skillingebörsen innan han var med och startade Spoonery i Malmö där han är kökschef och står för smakerna.
Ingredienser:
1 sats pizzadeg
5 dl standardmjölk
2 msk smör
2,5 msk vetemjöl
0,5 dl riven parmesan
200 gr pancetta
4 st potatis
2 st kvistar plockad och grovhackad rosmarin
Ruccola till garnering
ev. tryffelolja
Så här gör du:
Skär pancetta i små tärningar och förstek i panna. låt rinna av på papper.
Skiva potatis tunt. Doppa dem i kokande vatten i 1minut. Kyl av i kallt vatten.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 5-10 min.
Tillsätt parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut ost-bechamelen på pizzabottnen. Fördela potatis och pancettan. Strö över rosmarinen.
Grädda pizzan på stenen i grillen. ca 3-4 minuter på hög värme med locket på.
Avsluta med nyriven svartpeppar, ruccola och ringla över lite olivolja eller tryffelolja.
Skär upp pancettan i strimlor och tärna.
Arbeta ut degen till en tunn, platt pizzabotten.
Pensla kanten med lite olja (går lika bra med fingrarna).