Johannes Gustafssons Vit pizza från grillen

JUNI 2017 |
  Johannes Gustafsson

Johannes Gustafsson har tidigare jobbat i bland annat Frankrike, Asien och USA och här hemma har han ett förflutet på Konsthallen, Johan P och Branteviks bykrog. Johannes drev också Skillingebörsen innan han var med och startade Spoonery i Malmö där han är kökschef och står för smakerna.

Ingredienser:

  • 1 sats pizzadeg
  • 5 dl standardmjölk
  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 200 gr pancetta
  • 4 st potatis
  • 2 st kvistar plockad och grovhackad rosmarin
  • Ruccola till garnering
  • ev. tryffelolja

Så här gör du:

  1. Skär pancetta i små tärningar och förstek i panna. låt rinna av på papper.
  2. Skiva potatis tunt. Doppa dem i kokande vatten i 1minut. Kyl av i kallt vatten.
  3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 5-10 min.
  4. Tillsätt parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred ut ost-bechamelen på pizzabottnen. Fördela potatis och pancettan. Strö över rosmarinen.
  6. Grädda pizzan på stenen i grillen. ca 3-4 minuter på hög värme med locket på.
  7. Avsluta med nyriven svartpeppar, ruccola och ringla över lite olivolja eller tryffelolja.
Skär upp pancettan i strimlor och tärna.
Arbeta ut degen till en tunn, platt pizzabotten.
Pensla kanten med lite olja (går lika bra med fingrarna).
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-