Innan Daniel kom hem, har han jobbat i Portugal, Frankrike och England. Efter sex år som köksmästare på Atmosfär, är han nu köksmästare på The More Bistro och en av grundarna till Malmö Cooking-nätverket.
Ingredienser:
400 gr dubbelmalen kalvfärs
400 gr vispgrädde
4 äggulor
14 gr salt
Nymalen peppar
Riven muskotnöt
Ströbröd
100 gr smör
Gröna ärtor
1 st finhackad schalottenlök
Rårörda lingon
Potatispuré
Så här gör du:
Blanda färs, gulor samt kryddor i blandmaskin med vinge på hög hastighet.
Montera ner grädden i en tunn stråle under konstant vispning, smeten ska emulgera.
Låt smeten vila i kyl så att den sätter sig ordentligt.
Forma till lagom stora biffar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten. Vänd biffarna i ströbröd.
Stek i matolja till gyllenbruna och baka till en kärntemperatur av 65 grader i 150 grader varm ugn.
Under tiden bryner man smöret genom att koka det i en vid kastrull under omrörning, när det börjar bli brynta partiklar i smöret och det har en nötig arom avstannar man processen genom att snabbt sänka kastrullen i lite kallt vatten (detta för att inte bränna smöret).
Stek upp ärtorna i lite brynt smör tillsammans med den finhackade schalottenlöken, smaka av med salt och peppar.
Servera Wallenbergaren med potatispure, rårörda lingon, gröna ärtor samt det brynta smöret.