Daniel Lindgrens Wallenbergare

APRIL 2016 |
Daniel Lindgren

Innan Daniel kom hem, har han jobbat i Portugal, Frankrike och England. Efter sex år som köksmästare på Atmosfär, är han nu köksmästare på The More Bistro och en av grundarna till Malmö Cooking-nätverket.

Ingredienser:

  • 400 gr dubbelmalen kalvfärs
  • 400 gr vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 14 gr salt
  • Nymalen peppar
  • Riven muskotnöt
  • Ströbröd
  • 100 gr smör
  • Gröna ärtor
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • Rårörda lingon
  • Potatispuré

Så här gör du:

  1. Blanda färs, gulor samt kryddor i blandmaskin med vinge på hög hastighet.
  2. Montera ner grädden i en tunn stråle under konstant vispning, smeten ska emulgera.
  3. Låt smeten vila i kyl så att den sätter sig ordentligt.
  4. Forma till lagom stora biffar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten. Vänd biffarna i ströbröd.
  5. Stek i matolja till gyllenbruna och baka till en kärntemperatur av 65 grader i 150 grader varm ugn.
  6. Under tiden bryner man smöret genom att koka det i en vid kastrull under omrörning, när det börjar bli brynta partiklar i smöret och det har en nötig arom avstannar man processen genom att snabbt sänka kastrullen i lite kallt vatten (detta för att inte bränna smöret).
  7. Stek upp ärtorna i lite brynt smör tillsammans med den finhackade schalottenlöken, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera Wallenbergaren med potatispure, rårörda lingon, gröna ärtor samt det brynta smöret.
FOTO Daniel Askolin
» 0 « HUSHÅLL
3 EDITIONER
0:-
» 0 « Företag
3 EDITIONER
0:-