Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Legos flygel i Ideas-kollektionen är en miniatyr i 3662 delar som inte bara spelar melodier, utan även rör de respektive tangenterna med musiken. Och varje tangent har egen hammare och dämpare. Låt väljer man med powered up-appen. Utan jämförelse den mest komplicerade Lego-asken vi sett. Svårighetsgraden sätter de till 18+.
Legos flygel i Ideas-kollektionen är en miniatyr i 3662 delar som inte bara spelar melodier, utan även rör de respektive tangenterna med musiken. Och varje tangent har egen hammare och dämpare. Låt väljer man med powered up-appen. Utan jämförelse den mest komplicerade Lego-asken vi sett. Svårighetsgraden sätter de till 18+.
Legos flygel i Ideas-kollektionen är en miniatyr i 3662 delar som inte bara spelar melodier, utan även rör de respektive tangenterna med musiken. Och varje tangent har egen hammare och dämpare. Låt väljer man med powered up-appen. Utan jämförelse den mest komplicerade Lego-asken vi sett. Svårighetsgraden sätter de till 18+.
Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ju till påska! Eller… kanske inte riktigt men åtminstone till trettondagsafton. Och vid det laget brukar man vara rätt urless på hela grejen och kan inte äta en enda skumtomte till. Men så går tiden. Det blir Februari, Mars, April. Sen blir det Maj, Juni, Juli, Augu… Ja, ni fattar. Tiden går och sakta men säkert smyger sig julsuget på igen. För egen del brukar det börja med att Hemköp ställer fram lussebullarna i början av september.
Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ju till påska! Eller… kanske inte riktigt men åtminstone till trettondagsafton. Och vid det laget brukar man vara rätt urless på hela grejen och kan inte äta en enda skumtomte till. Men så går tiden. Det blir Februari, Mars, April. Sen blir det Maj, Juni, Juli, Augu… Ja, ni fattar. Tiden går och sakta men säkert smyger sig julsuget på igen. För egen del brukar det börja med att Hemköp ställer fram lussebullarna i början av september.
Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ju till påska! Eller… kanske inte riktigt men åtminstone till trettondagsafton. Och vid det laget brukar man vara rätt urless på hela grejen och kan inte äta en enda skumtomte till. Men så går tiden. Det blir Februari, Mars, April. Sen blir det Maj, Juni, Juli, Augu… Ja, ni fattar. Tiden går och sakta men säkert smyger sig julsuget på igen. För egen del brukar det börja med att Hemköp ställer fram lussebullarna i början av september.
I kvarteret von Conow i de allra äldsta delarna av centrala Malmö pågår ett stort omvandlingsprojekt. Med entréer från Kalendegatan och Själbodgatan omfattar det cirka 7000 kvadratmeter kontor, fördelade på sex våningar i tre byggnader som länkas ihop av en inglasad innergård med plats för större konferenser och evenemang. Det blir också gemensam lobby och lounge, cykelrum och omklädningsrum.
I kvarteret von Conow i de allra äldsta delarna av centrala Malmö pågår ett stort omvandlingsprojekt. Med entréer från Kalendegatan och Själbodgatan omfattar det cirka 7000 kvadratmeter kontor, fördelade på sex våningar i tre byggnader som länkas ihop av en inglasad innergård med plats för större konferenser och evenemang. Det blir också gemensam lobby och lounge, cykelrum och omklädningsrum.
I kvarteret von Conow i de allra äldsta delarna av centrala Malmö pågår ett stort omvandlingsprojekt. Med entréer från Kalendegatan och Själbodgatan omfattar det cirka 7000 kvadratmeter kontor, fördelade på sex våningar i tre byggnader som länkas ihop av en inglasad innergård med plats för större konferenser och evenemang. Det blir också gemensam lobby och lounge, cykelrum och omklädningsrum.
I Videdal planeras nu för 20 äganderättsradhus i ett nytt kvarter vid Västra Skrävlingevägen. Husen blir i två plan med antingen 115 eller 122 kvadratmeter boyta, fördelade på fem rum och kök. Samtliga får en separat tvättstuga på bottenvåningen och ett badrum på varje våningsplan. I mitten av kvarteret blir det en gemensam grönyta. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
I Videdal planeras nu för 20 äganderättsradhus i ett nytt kvarter vid Västra Skrävlingevägen. Husen blir i två plan med antingen 115 eller 122 kvadratmeter boyta, fördelade på fem rum och kök. Samtliga får en separat tvättstuga på bottenvåningen och ett badrum på varje våningsplan. I mitten av kvarteret blir det en gemensam grönyta. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
I Videdal planeras nu för 20 äganderättsradhus i ett nytt kvarter vid Västra Skrävlingevägen. Husen blir i två plan med antingen 115 eller 122 kvadratmeter boyta, fördelade på fem rum och kök. Samtliga får en separat tvättstuga på bottenvåningen och ett badrum på varje våningsplan. I mitten av kvarteret blir det en gemensam grönyta. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Den 11 november höll Swedish Padel Open och Areco padelveckans finalfest på Escama. Smårätter ställdes fram på borden, dryck fylldes i glasen medan DJ och livemusik skapade hög stämning. Galore var såklart på plats och minglade.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Andrea Lima Galarza är född i Bolivia, utbildad på anrika Culinary Arts Academy i Schweiz och arbetade därefter på tvåstjärniga Köpenhamnskrogen Kadeau. Idag hittar vi henne på Restaurang Vrå, en trappa upp i Post-hotellet. Här lär Andrea oss att laga en japansk streetfood-klassiker.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
Den 23 juli 1966 slog Don Wetzel hastighetsrekord med tåg när han körde i 296 km/h. Tåget, M-497 ”Black Beetle”, var ett ombyggt Budd Rail Diesel Car med två begagnade General Electric J47-19 jetmotorer från ett Convair B-36 Peacemaker på taket.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
När Malmö FF ville öppna upp och ta in föreningen in i samtiden 2021 var de flesta ytor vitmålade eller betonggrå. Och som en tredje fas för klubben och Eleda stadion har de satsat stort på att ta hemmaarenan till en internationell standard. Inte minst för att representera MFF i Champions League.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
Siffror, statistik och allmän kuriosa på ämnet öl och bryggerier. Vem dricker mest öl per capita? Vilket land producerar mest bira? Och varför kallar vi det egentligen för bärs?
Siffror, statistik och allmän kuriosa på ämnet öl och bryggerier. Vem dricker mest öl per capita? Vilket land producerar mest bira? Och varför kallar vi det egentligen för bärs?
Siffror, statistik och allmän kuriosa på ämnet öl och bryggerier. Vem dricker mest öl per capita? Vilket land producerar mest bira? Och varför kallar vi det egentligen för bärs?
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Holmgången i centrala Malmö får från och med nu ett veganskt kafé. Bakom idén står kärleksparet Miriam Fors och Noam Nave, som träffades för ett år sedan och snabbt insåg att de ville skapa en verksamhet ihop. – Det många älskar med Malmö är att det är multikulturellt och sticker ut från mängden, men ofta har tyvärr den skandinaviska minimalismen tagit över. Vi vill helt enkelt ta tillbaka den genuina Malmö-känslan och “shake it up” lite grann, säger Miriam Fors och Noam Nave. Kaféet, som ska heta Nomi the Karakal, är målat i starka färger och har enligt ägarna präglats av Sydeuropa där ett kafé lika gärna kan tas för en bar eller en krog. Till en början är det vegansk kafémat och luncher som dominerar menyn, men till sommaren hoppas paret kunna skapa mer av en barkänsla och öppna den stora uteserveringen. – Vi håller fortfarande på att utveckla konceptet och har inte landat i allt riktigt än, men något vi redan vet är att vi till sommaren kommer satsa på goda drycker och mocktails på vår fina uteservering, säger Miriam Fors och Noam Nave.
Nära Esplanaden, på ett hörn i ett område med många landmärken, ligger ölbaren Black Swan. Baren öppnade för snart 10 år sedan men känns som den alltid legat här. Det finns inte många vattenhål av kvalitet i området så Black Swan är ett välkommet inslag. Utbudet är varierat och även om du hittar en och annan DIPA på menyn så är det ingen Vesterbro-hipster som satt öllistan. Ett 15 tal öl på fat och över 100 på flaska och burk känns som en eftermiddag väl spenderad.
Nära Esplanaden, på ett hörn i ett område med många landmärken, ligger ölbaren Black Swan. Baren öppnade för snart 10 år sedan men känns som den alltid legat här. Det finns inte många vattenhål av kvalitet i området så Black Swan är ett välkommet inslag. Utbudet är varierat och även om du hittar en och annan DIPA på menyn så är det ingen Vesterbro-hipster som satt öllistan. Ett 15 tal öl på fat och över 100 på flaska och burk känns som en eftermiddag väl spenderad.
Nära Esplanaden, på ett hörn i ett område med många landmärken, ligger ölbaren Black Swan. Baren öppnade för snart 10 år sedan men känns som den alltid legat här. Det finns inte många vattenhål av kvalitet i området så Black Swan är ett välkommet inslag. Utbudet är varierat och även om du hittar en och annan DIPA på menyn så är det ingen Vesterbro-hipster som satt öllistan. Ett 15 tal öl på fat och över 100 på flaska och burk känns som en eftermiddag väl spenderad.
På den adress på Lundavägen i Malmö där Hedbergs bil i många år huserade ska det under de kommande åren växa fram ett helt nytt stadskvarter. Projektet, som fått namnet Kvarteret Skjutskontoret, ska när det står klart innehålla sex verksamhetslokaler och 264 hyreslägenheter i storlekar från ettor till fyrarummare. Den välkända gaveln från bilhandelns tidigare lokaler bevaras och integreras i nybygget. Inflyttning i det nya kvarteret beräknas i nuläget kunna ske 2026/2027.
På den adress på Lundavägen i Malmö där Hedbergs bil i många år huserade ska det under de kommande åren växa fram ett helt nytt stadskvarter. Projektet, som fått namnet Kvarteret Skjutskontoret, ska när det står klart innehålla sex verksamhetslokaler och 264 hyreslägenheter i storlekar från ettor till fyrarummare. Den välkända gaveln från bilhandelns tidigare lokaler bevaras och integreras i nybygget. Inflyttning i det nya kvarteret beräknas i nuläget kunna ske 2026/2027.
På den adress på Lundavägen i Malmö där Hedbergs bil i många år huserade ska det under de kommande åren växa fram ett helt nytt stadskvarter. Projektet, som fått namnet Kvarteret Skjutskontoret, ska när det står klart innehålla sex verksamhetslokaler och 264 hyreslägenheter i storlekar från ettor till fyrarummare. Den välkända gaveln från bilhandelns tidigare lokaler bevaras och integreras i nybygget. Inflyttning i det nya kvarteret beräknas i nuläget kunna ske 2026/2027.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Kristina jobbade i offentliga sektorn och tog chansen att starta omsorg som privat aktör. Det visade sig vara en idé som omsätter nästan en miljard.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Daniel Müllern är den självlärda kocken som blev ett fullfjädrat proffs. Nyligen vann han Kanal 5s Köksmästarna och är kökschef på Ystad Saltsjöbad. Galore Weekend fick en lång pratstund med Daniel i hans hem i Kåseberga och fascinerades av denna starka personlighet som paradoxalt nog är både ödmjuk, jordnära, kaxig och lite självgod.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
Full av energi, klädd i paljetter och bara 18 år. Ellen Benediktson blev "Melloskr-ellen" med svenska folket när hon gick direkt till final i årets melodifestival. Galore Weekend möter en ung Limhamnstjej som berättar om karriären efter schlageryran – men också om att bli vuxen, att kämpa för jämställdhet och varför hon vill bli som Laleh.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
”Det fanns ingen stor vision inför framtiden när vi startade vårt företag. Jag började putsa fönster för att jag behövde stålar. Jag ville ut och resa”, säger Jon Enström. Tolv år senare driver han Skånes största fönsterputsbolag, Ultraputs, med 24 anställda och en omsättning på 9,3 miljoner senaste året.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Han har byggt upp varumärken som Gant och Lexington, arbetat med Henri Lloyd och Pierre Robert och satt Falsterbo Horseshow på kartan. Galore träffade Krister Appelfeldt och talade om varumärken, konst och familjeliv.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Med sin starka vilja och drivkraft har han etablerat sig som en av Malmös mest ansedda krögare. Wilhelm Pieplows malmöitiska krogimperium har funnits i mer än 30 år och nog har det lämnat sina spår på malmöbornas tungor. Galore mötte hamburgaren som just firat 70 och som aldrig kan få nog av sparris.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Dan släpper in oss i sitt hem för att prata företagsamhet, samhällsansvar och ger oss lite vinklar på hur man blir en framgångsrik ledare.
Cipo är ett relativt nytt vinhak och restaurang belaget på lagom rangel-avstånd från gågatan. Här erbjuds goffiga viner och imponerande mat. Vinlistan domineras av the usual suspects bland naturviner men även en del bekanta namn från gamla skolan. Om nu känner för att goffa och njuta ostört av allt de har att erbjuda så kan man glädja sig att de satsar hårt på Private Dining. Så haffa festansvarig på firman och flagga för nästa teambuilding.
Cipo är ett relativt nytt vinhak och restaurang belaget på lagom rangel-avstånd från gågatan. Här erbjuds goffiga viner och imponerande mat. Vinlistan domineras av the usual suspects bland naturviner men även en del bekanta namn från gamla skolan. Om nu känner för att goffa och njuta ostört av allt de har att erbjuda så kan man glädja sig att de satsar hårt på Private Dining. Så haffa festansvarig på firman och flagga för nästa teambuilding.
Cipo är ett relativt nytt vinhak och restaurang belaget på lagom rangel-avstånd från gågatan. Här erbjuds goffiga viner och imponerande mat. Vinlistan domineras av the usual suspects bland naturviner men även en del bekanta namn från gamla skolan. Om nu känner för att goffa och njuta ostört av allt de har att erbjuda så kan man glädja sig att de satsar hårt på Private Dining. Så haffa festansvarig på firman och flagga för nästa teambuilding.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö