Button Text
Thank you! Your submission has been received!
Läs
Marconamandel
Mat & Dryck
November 2024

Marconamandel

Marconamandlar anses vara världens finaste mandlar och växer enbart längs den spanska medelhavskusten, mellan Tarragona i norr och Malaga i söder. Mandeln är rundare, kortare och mjukare än den klassiska kaliforniska mandeln och har högre koncentration av bra fetter. Marconamandlar är rika på antioxidanter, inklusive vitamin E, som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler.

Marconamandel
Mat & Dryck
November 2024

Marconamandel

Marconamandlar anses vara världens finaste mandlar och växer enbart längs den spanska medelhavskusten, mellan Tarragona i norr och Malaga i söder. Mandeln är rundare, kortare och mjukare än den klassiska kaliforniska mandeln och har högre koncentration av bra fetter. Marconamandlar är rika på antioxidanter, inklusive vitamin E, som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler.

Marconamandel
Mat & Dryck
November 2024

Marconamandel

Marconamandlar anses vara världens finaste mandlar och växer enbart längs den spanska medelhavskusten, mellan Tarragona i norr och Malaga i söder. Mandeln är rundare, kortare och mjukare än den klassiska kaliforniska mandeln och har högre koncentration av bra fetter. Marconamandlar är rika på antioxidanter, inklusive vitamin E, som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler.

Marconamandel
Mat & Dryck
November 2024

Marconamandel

Marconamandlar anses vara världens finaste mandlar och växer enbart längs den spanska medelhavskusten, mellan Tarragona i norr och Malaga i söder. Mandeln är rundare, kortare och mjukare än den klassiska kaliforniska mandeln och har högre koncentration av bra fetter. Marconamandlar är rika på antioxidanter, inklusive vitamin E, som hjälper till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler.

Läs
Världens dyraste ost
Mat & Dryck
November 2024

Världens dyraste ost

Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.

Världens dyraste ost
Mat & Dryck
November 2024

Världens dyraste ost

Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.

Världens dyraste ost
Mat & Dryck
November 2024

Världens dyraste ost

Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.

Världens dyraste ost
Mat & Dryck
November 2024

Världens dyraste ost

Pule, eller magareci sir, är världens dyraste ost. Osten består av 60% åsnemjölk och 40% getmjölk, och åsnemjölken kommer från de cirka 100 speciella åsnorna i naurreservatet Zasavica i Serbien. Till ett kilo ost går det åt 25 liter mjölk, vilket driver upp priset upp-emot 13 000 kronor/kg.

Läs
K-Bar
Mat & Dryck
November 2024

K-Bar

För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är! Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.

K-Bar
Mat & Dryck
November 2024

K-Bar

För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är! Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.

K-Bar
Mat & Dryck
November 2024

K-Bar

För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är! Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.

K-Bar
Mat & Dryck
November 2024

K-Bar

För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är! Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.

Läs
Italienskt streetfood på Strutto
Mat & Dryck
November 2024

Italienskt streetfood på Strutto

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Italienskt streetfood på Strutto
Mat & Dryck
November 2024

Italienskt streetfood på Strutto

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Italienskt streetfood på Strutto
Mat & Dryck
November 2024

Italienskt streetfood på Strutto

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Italienskt streetfood på Strutto
Mat & Dryck
November 2024

Italienskt streetfood på Strutto

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Läs
Passionsfrukt
Mat & Dryck
November 2024

Passionsfrukt

Passionsfrukt (Passiflora edulis) är en tropisk eller subtropisk klängväxt som växer vilt i södra Brasilien, Paraguay och norra Argentina. Klängväxten kan bli 15 meter hög. Passionsfrukt innehåller en mängd nyttiga näringsämnen som antioxidanter, fiber och mineraler, och har kallats för ”den mest hälsosamma frukten i världen”. Definitionsmässigt är passionsfrukt egentligen ingen frukt, utan ett bär med hårt skal.

Passionsfrukt
Mat & Dryck
November 2024

Passionsfrukt

Passionsfrukt (Passiflora edulis) är en tropisk eller subtropisk klängväxt som växer vilt i södra Brasilien, Paraguay och norra Argentina. Klängväxten kan bli 15 meter hög. Passionsfrukt innehåller en mängd nyttiga näringsämnen som antioxidanter, fiber och mineraler, och har kallats för ”den mest hälsosamma frukten i världen”. Definitionsmässigt är passionsfrukt egentligen ingen frukt, utan ett bär med hårt skal.

Passionsfrukt
Mat & Dryck
November 2024

Passionsfrukt

Passionsfrukt (Passiflora edulis) är en tropisk eller subtropisk klängväxt som växer vilt i södra Brasilien, Paraguay och norra Argentina. Klängväxten kan bli 15 meter hög. Passionsfrukt innehåller en mängd nyttiga näringsämnen som antioxidanter, fiber och mineraler, och har kallats för ”den mest hälsosamma frukten i världen”. Definitionsmässigt är passionsfrukt egentligen ingen frukt, utan ett bär med hårt skal.

Passionsfrukt
Mat & Dryck
November 2024

Passionsfrukt

Passionsfrukt (Passiflora edulis) är en tropisk eller subtropisk klängväxt som växer vilt i södra Brasilien, Paraguay och norra Argentina. Klängväxten kan bli 15 meter hög. Passionsfrukt innehåller en mängd nyttiga näringsämnen som antioxidanter, fiber och mineraler, och har kallats för ”den mest hälsosamma frukten i världen”. Definitionsmässigt är passionsfrukt egentligen ingen frukt, utan ett bär med hårt skal.

Läs
Auren’s Deli
Mat & Dryck
November 2024

Auren’s Deli

Aurens är den typ av deli och vinbar som man själv önskar att man kunde pensionera sig i. Det bästa av två världar. En deli med fantastisk mat och en vinlista du inte väntar dig från en deli. Baren drivs av ett passionerat par och miljön är så nära ett vardagsrum du kan komma. Bästa tiden att besöka? När du inte vill bjuda hem men ändå vill känna dig hemma.

Auren’s Deli
Mat & Dryck
November 2024

Auren’s Deli

Aurens är den typ av deli och vinbar som man själv önskar att man kunde pensionera sig i. Det bästa av två världar. En deli med fantastisk mat och en vinlista du inte väntar dig från en deli. Baren drivs av ett passionerat par och miljön är så nära ett vardagsrum du kan komma. Bästa tiden att besöka? När du inte vill bjuda hem men ändå vill känna dig hemma.

Auren’s Deli
Mat & Dryck
November 2024

Auren’s Deli

Aurens är den typ av deli och vinbar som man själv önskar att man kunde pensionera sig i. Det bästa av två världar. En deli med fantastisk mat och en vinlista du inte väntar dig från en deli. Baren drivs av ett passionerat par och miljön är så nära ett vardagsrum du kan komma. Bästa tiden att besöka? När du inte vill bjuda hem men ändå vill känna dig hemma.

Auren’s Deli
Mat & Dryck
November 2024

Auren’s Deli

Aurens är den typ av deli och vinbar som man själv önskar att man kunde pensionera sig i. Det bästa av två världar. En deli med fantastisk mat och en vinlista du inte väntar dig från en deli. Baren drivs av ett passionerat par och miljön är så nära ett vardagsrum du kan komma. Bästa tiden att besöka? När du inte vill bjuda hem men ändå vill känna dig hemma.

Läs
Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao
Mat & Dryck
November 2024

Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao

Trots namnet är det inte bara de hemgjorda bao bunsen som lockar. Här langas det fram supergod koreansk streetfood, från korean fried chicken och lammcurry till hemgjorda dumplings och förstås baobuns med innehåll som får munnen att vattnas. Vad säg om soft chell crab. Köpenhamn har kommit att bli en koreansk smältdeg av matupplevelser och här får du god, rolig sådan lagat med fingertoppkänsla i tapasstorlek och i en ombonad modern miljö.

Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao
Mat & Dryck
November 2024

Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao

Trots namnet är det inte bara de hemgjorda bao bunsen som lockar. Här langas det fram supergod koreansk streetfood, från korean fried chicken och lammcurry till hemgjorda dumplings och förstås baobuns med innehåll som får munnen att vattnas. Vad säg om soft chell crab. Köpenhamn har kommit att bli en koreansk smältdeg av matupplevelser och här får du god, rolig sådan lagat med fingertoppkänsla i tapasstorlek och i en ombonad modern miljö.

Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao
Mat & Dryck
November 2024

Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao

Trots namnet är det inte bara de hemgjorda bao bunsen som lockar. Här langas det fram supergod koreansk streetfood, från korean fried chicken och lammcurry till hemgjorda dumplings och förstås baobuns med innehåll som får munnen att vattnas. Vad säg om soft chell crab. Köpenhamn har kommit att bli en koreansk smältdeg av matupplevelser och här får du god, rolig sådan lagat med fingertoppkänsla i tapasstorlek och i en ombonad modern miljö.

Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao
Mat & Dryck
November 2024

Koreanska tapas på Kiin Kiin Bao Bao

Trots namnet är det inte bara de hemgjorda bao bunsen som lockar. Här langas det fram supergod koreansk streetfood, från korean fried chicken och lammcurry till hemgjorda dumplings och förstås baobuns med innehåll som får munnen att vattnas. Vad säg om soft chell crab. Köpenhamn har kommit att bli en koreansk smältdeg av matupplevelser och här får du god, rolig sådan lagat med fingertoppkänsla i tapasstorlek och i en ombonad modern miljö.

Läs
Japanska jätteostron med tre olika toppings
Mat & Dryck
November 2024

Japanska jätteostron med tre olika toppings

Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.

Japanska jätteostron med tre olika toppings
Mat & Dryck
November 2024

Japanska jätteostron med tre olika toppings

Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.

Japanska jätteostron med tre olika toppings
Mat & Dryck
November 2024

Japanska jätteostron med tre olika toppings

Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.

Japanska jätteostron med tre olika toppings
Mat & Dryck
November 2024

Japanska jätteostron med tre olika toppings

Sofia B. Olsson är Operations manager på restaurang Vrå på Clarion Post. Hon har tävlat i årets kock och föreläser om hållbar utveckling och ledarskap. Hon har tagit emot priser för ”Årets hållbara innovatör” och Tore Wretmans guldmedalj, ”för den svenska gastronomin”, och har mottagit Karin Franssons mentorpris 2023. Här visar Sofia hur man gör tre enkla toppings till Japanska jätteostron.

Läs
Julefrukost på Schønnenmann
Mat & Dryck
November 2024

Julefrukost på Schønnenmann

För mig är det tradition att åka till Köpenhamn och äta dansk julefrukost. Med sill, panerad spätta, dansk flæskesteg och hemgjord snaps. Schønnenmann är en klassisk smörrebrödrestaurang i traditionell mysig miljö, toppenkvalitet på tallriken och en julefrukost som snabbt skapar kö. Ett absolut säkert kort för hygge oavsett om du går hit för klassiska smörrebröd eller för den berömda julefrukosten. Boka bord i tid.

Julefrukost på Schønnenmann
Mat & Dryck
November 2024

Julefrukost på Schønnenmann

För mig är det tradition att åka till Köpenhamn och äta dansk julefrukost. Med sill, panerad spätta, dansk flæskesteg och hemgjord snaps. Schønnenmann är en klassisk smörrebrödrestaurang i traditionell mysig miljö, toppenkvalitet på tallriken och en julefrukost som snabbt skapar kö. Ett absolut säkert kort för hygge oavsett om du går hit för klassiska smörrebröd eller för den berömda julefrukosten. Boka bord i tid.

Julefrukost på Schønnenmann
Mat & Dryck
November 2024

Julefrukost på Schønnenmann

För mig är det tradition att åka till Köpenhamn och äta dansk julefrukost. Med sill, panerad spätta, dansk flæskesteg och hemgjord snaps. Schønnenmann är en klassisk smörrebrödrestaurang i traditionell mysig miljö, toppenkvalitet på tallriken och en julefrukost som snabbt skapar kö. Ett absolut säkert kort för hygge oavsett om du går hit för klassiska smörrebröd eller för den berömda julefrukosten. Boka bord i tid.

Julefrukost på Schønnenmann
Mat & Dryck
November 2024

Julefrukost på Schønnenmann

För mig är det tradition att åka till Köpenhamn och äta dansk julefrukost. Med sill, panerad spätta, dansk flæskesteg och hemgjord snaps. Schønnenmann är en klassisk smörrebrödrestaurang i traditionell mysig miljö, toppenkvalitet på tallriken och en julefrukost som snabbt skapar kö. Ett absolut säkert kort för hygge oavsett om du går hit för klassiska smörrebröd eller för den berömda julefrukosten. Boka bord i tid.

Inga resultat

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.