Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Legos flygel i Ideas-kollektionen är en miniatyr i 3662 delar som inte bara spelar melodier, utan även rör de respektive tangenterna med musiken. Och varje tangent har egen hammare och dämpare. Låt väljer man med powered up-appen. Utan jämförelse den mest komplicerade Lego-asken vi sett. Svårighetsgraden sätter de till 18+.
Legos flygel i Ideas-kollektionen är en miniatyr i 3662 delar som inte bara spelar melodier, utan även rör de respektive tangenterna med musiken. Och varje tangent har egen hammare och dämpare. Låt väljer man med powered up-appen. Utan jämförelse den mest komplicerade Lego-asken vi sett. Svårighetsgraden sätter de till 18+.
Legos flygel i Ideas-kollektionen är en miniatyr i 3662 delar som inte bara spelar melodier, utan även rör de respektive tangenterna med musiken. Och varje tangent har egen hammare och dämpare. Låt väljer man med powered up-appen. Utan jämförelse den mest komplicerade Lego-asken vi sett. Svårighetsgraden sätter de till 18+.
Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ju till påska! Eller… kanske inte riktigt men åtminstone till trettondagsafton. Och vid det laget brukar man vara rätt urless på hela grejen och kan inte äta en enda skumtomte till. Men så går tiden. Det blir Februari, Mars, April. Sen blir det Maj, Juni, Juli, Augu… Ja, ni fattar. Tiden går och sakta men säkert smyger sig julsuget på igen. För egen del brukar det börja med att Hemköp ställer fram lussebullarna i början av september.
Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ju till påska! Eller… kanske inte riktigt men åtminstone till trettondagsafton. Och vid det laget brukar man vara rätt urless på hela grejen och kan inte äta en enda skumtomte till. Men så går tiden. Det blir Februari, Mars, April. Sen blir det Maj, Juni, Juli, Augu… Ja, ni fattar. Tiden går och sakta men säkert smyger sig julsuget på igen. För egen del brukar det börja med att Hemköp ställer fram lussebullarna i början av september.
Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ju till påska! Eller… kanske inte riktigt men åtminstone till trettondagsafton. Och vid det laget brukar man vara rätt urless på hela grejen och kan inte äta en enda skumtomte till. Men så går tiden. Det blir Februari, Mars, April. Sen blir det Maj, Juni, Juli, Augu… Ja, ni fattar. Tiden går och sakta men säkert smyger sig julsuget på igen. För egen del brukar det börja med att Hemköp ställer fram lussebullarna i början av september.
I kvarteret von Conow i de allra äldsta delarna av centrala Malmö pågår ett stort omvandlingsprojekt. Med entréer från Kalendegatan och Själbodgatan omfattar det cirka 7000 kvadratmeter kontor, fördelade på sex våningar i tre byggnader som länkas ihop av en inglasad innergård med plats för större konferenser och evenemang. Det blir också gemensam lobby och lounge, cykelrum och omklädningsrum.
I kvarteret von Conow i de allra äldsta delarna av centrala Malmö pågår ett stort omvandlingsprojekt. Med entréer från Kalendegatan och Själbodgatan omfattar det cirka 7000 kvadratmeter kontor, fördelade på sex våningar i tre byggnader som länkas ihop av en inglasad innergård med plats för större konferenser och evenemang. Det blir också gemensam lobby och lounge, cykelrum och omklädningsrum.
I kvarteret von Conow i de allra äldsta delarna av centrala Malmö pågår ett stort omvandlingsprojekt. Med entréer från Kalendegatan och Själbodgatan omfattar det cirka 7000 kvadratmeter kontor, fördelade på sex våningar i tre byggnader som länkas ihop av en inglasad innergård med plats för större konferenser och evenemang. Det blir också gemensam lobby och lounge, cykelrum och omklädningsrum.
I Videdal planeras nu för 20 äganderättsradhus i ett nytt kvarter vid Västra Skrävlingevägen. Husen blir i två plan med antingen 115 eller 122 kvadratmeter boyta, fördelade på fem rum och kök. Samtliga får en separat tvättstuga på bottenvåningen och ett badrum på varje våningsplan. I mitten av kvarteret blir det en gemensam grönyta. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
I Videdal planeras nu för 20 äganderättsradhus i ett nytt kvarter vid Västra Skrävlingevägen. Husen blir i två plan med antingen 115 eller 122 kvadratmeter boyta, fördelade på fem rum och kök. Samtliga får en separat tvättstuga på bottenvåningen och ett badrum på varje våningsplan. I mitten av kvarteret blir det en gemensam grönyta. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
I Videdal planeras nu för 20 äganderättsradhus i ett nytt kvarter vid Västra Skrävlingevägen. Husen blir i två plan med antingen 115 eller 122 kvadratmeter boyta, fördelade på fem rum och kök. Samtliga får en separat tvättstuga på bottenvåningen och ett badrum på varje våningsplan. I mitten av kvarteret blir det en gemensam grönyta. Inflyttning beräknas kunna ske till våren 2026.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
På min favoritgata Jægersborggade som slingar sig lång med barer, vinbutiker, utomordentliga restauranger och små designbutiker har Topicàl öppnat i Relæs gamla lokaler. Här finns en 5-rätters meny med omsorgsfulla gröna rätter som visar upp favoriter från främst det italienska och napolitanska köket och medelhavet med rätter som hemgjord pasta Cavatelli till grönskande Escarole och tartar på torsk. Vill du addera kött så går det bra. Jægersborggade 41
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.
Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.
Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.
Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.
Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.
Jag såg en dokumentär om jazzpianisten Oscar Peterson på SVT. Där sa dom att han var ett geni. Men var han verkligen det? Han var såklart en hejare på att kittla elfenben (gammalt roligt uttryck för att spela piano.) Men ett geni? Nja, jag vet inte.
Möbler och inredningsprylar där naturliga material får stå i centrum. Trä, läder och metall.
Möbler och inredningsprylar där naturliga material får stå i centrum. Trä, läder och metall.
Möbler och inredningsprylar där naturliga material får stå i centrum. Trä, läder och metall.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Cipo är ett relativt nytt vinhak och restaurang belaget på lagom rangel-avstånd från gågatan. Här erbjuds goffiga viner och imponerande mat. Vinlistan domineras av the usual suspects bland naturviner men även en del bekanta namn från gamla skolan. Om nu känner för att goffa och njuta ostört av allt de har att erbjuda så kan man glädja sig att de satsar hårt på Private Dining. Så haffa festansvarig på firman och flagga för nästa teambuilding.
Cipo är ett relativt nytt vinhak och restaurang belaget på lagom rangel-avstånd från gågatan. Här erbjuds goffiga viner och imponerande mat. Vinlistan domineras av the usual suspects bland naturviner men även en del bekanta namn från gamla skolan. Om nu känner för att goffa och njuta ostört av allt de har att erbjuda så kan man glädja sig att de satsar hårt på Private Dining. Så haffa festansvarig på firman och flagga för nästa teambuilding.
Cipo är ett relativt nytt vinhak och restaurang belaget på lagom rangel-avstånd från gågatan. Här erbjuds goffiga viner och imponerande mat. Vinlistan domineras av the usual suspects bland naturviner men även en del bekanta namn från gamla skolan. Om nu känner för att goffa och njuta ostört av allt de har att erbjuda så kan man glädja sig att de satsar hårt på Private Dining. Så haffa festansvarig på firman och flagga för nästa teambuilding.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö