Simona hamnade på HiQ lite av en slump. Idag är hon vice president för försäljning och partnerskap. Simona delar med sig av sina värderingar, sin uppväxt och sitt synsätt.
Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.
Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.
Soju och Shochu är en klar sprit, oftast gjord på ris. Förenklat kan man säga att Soju kommer från Sydkorea och Shochu från Japan. Ofta är Soju sötare än vodka, då man tillsätter socker i processen. Soju kan även destilleras flera gånger, medan Shochu, enligt japansk lag, bara får destilleras en gång. Båda kan dock innehålla korn, vete eller potatis.
Prisma Properties förvärvar två fastigheter i Gamlestaden till ett underliggande värde om 365 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar cirka 13.000 kvadratmeter och några av de största hyresgästerna är Willys, Ö&B, Jysk och McDonald’s. Prisma planerar att rusta upp handelsområdet och expandera med ytterligare lågprishandel under 2025. – Vi är mycket glada över att etablera oss i Göteborg och ta över en attraktiv handelsplats med stor utvecklingspotential, säger vd Fredrik Mässing.
Prisma Properties förvärvar två fastigheter i Gamlestaden till ett underliggande värde om 365 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar cirka 13.000 kvadratmeter och några av de största hyresgästerna är Willys, Ö&B, Jysk och McDonald’s. Prisma planerar att rusta upp handelsområdet och expandera med ytterligare lågprishandel under 2025. – Vi är mycket glada över att etablera oss i Göteborg och ta över en attraktiv handelsplats med stor utvecklingspotential, säger vd Fredrik Mässing.
Prisma Properties förvärvar två fastigheter i Gamlestaden till ett underliggande värde om 365 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar cirka 13.000 kvadratmeter och några av de största hyresgästerna är Willys, Ö&B, Jysk och McDonald’s. Prisma planerar att rusta upp handelsområdet och expandera med ytterligare lågprishandel under 2025. – Vi är mycket glada över att etablera oss i Göteborg och ta över en attraktiv handelsplats med stor utvecklingspotential, säger vd Fredrik Mässing.
På drygt ett år har Normal öppnat hela 44 nya butiker runt om i Sverige. Och snart blir det ytterligare två. – Vi har länge haft ögon på att expandera i Göteborg och jobbat länge med att hitta rätt lägen. Nu har vi två undertecknade avtal som vi är superglada för, sa vd Jan Nyberg i Göteborgs-Posten. Butikerna skulle egentligen ha kommit igång redan i våras men får vänta tills nu i vinter. Då öppnas den ena in mitt i city, i korsningen Kyrkogatan-Fredsgatan, och den andra i Eriksbergs köpcentrum, granne med Coop, Systembolaget och andra verksamheter. Från början var Normals affärsidé att sälja välkända märkesvaror inom framför allt personlig hygien till ett fast lågt pris. Med tiden har konceptet byggts ut med allt ifrån skönhetsprodukter och snacks till tvättmedel, läsglasögon och djurfoder.
På drygt ett år har Normal öppnat hela 44 nya butiker runt om i Sverige. Och snart blir det ytterligare två. – Vi har länge haft ögon på att expandera i Göteborg och jobbat länge med att hitta rätt lägen. Nu har vi två undertecknade avtal som vi är superglada för, sa vd Jan Nyberg i Göteborgs-Posten. Butikerna skulle egentligen ha kommit igång redan i våras men får vänta tills nu i vinter. Då öppnas den ena in mitt i city, i korsningen Kyrkogatan-Fredsgatan, och den andra i Eriksbergs köpcentrum, granne med Coop, Systembolaget och andra verksamheter. Från början var Normals affärsidé att sälja välkända märkesvaror inom framför allt personlig hygien till ett fast lågt pris. Med tiden har konceptet byggts ut med allt ifrån skönhetsprodukter och snacks till tvättmedel, läsglasögon och djurfoder.
På drygt ett år har Normal öppnat hela 44 nya butiker runt om i Sverige. Och snart blir det ytterligare två. – Vi har länge haft ögon på att expandera i Göteborg och jobbat länge med att hitta rätt lägen. Nu har vi två undertecknade avtal som vi är superglada för, sa vd Jan Nyberg i Göteborgs-Posten. Butikerna skulle egentligen ha kommit igång redan i våras men får vänta tills nu i vinter. Då öppnas den ena in mitt i city, i korsningen Kyrkogatan-Fredsgatan, och den andra i Eriksbergs köpcentrum, granne med Coop, Systembolaget och andra verksamheter. Från början var Normals affärsidé att sälja välkända märkesvaror inom framför allt personlig hygien till ett fast lågt pris. Med tiden har konceptet byggts ut med allt ifrån skönhetsprodukter och snacks till tvättmedel, läsglasögon och djurfoder.
Många länder runt Medelhavet har sina varianter av anissprit. Frankrike har pastis och anise, Italien har sambuca, Grekland kallar sin ouzo, Turkiet har raki och i Libanon kallas det arak. Gemensamt är att spriten är smaksatt med anis, lakritsrot, fänkål eller stjärnanis. Och att den opaliserar när man spär ut den med vatten. Det beror på att oljor (anetoler) emulgerar och färgar spriten mjölkvit.
Många länder runt Medelhavet har sina varianter av anissprit. Frankrike har pastis och anise, Italien har sambuca, Grekland kallar sin ouzo, Turkiet har raki och i Libanon kallas det arak. Gemensamt är att spriten är smaksatt med anis, lakritsrot, fänkål eller stjärnanis. Och att den opaliserar när man spär ut den med vatten. Det beror på att oljor (anetoler) emulgerar och färgar spriten mjölkvit.
Många länder runt Medelhavet har sina varianter av anissprit. Frankrike har pastis och anise, Italien har sambuca, Grekland kallar sin ouzo, Turkiet har raki och i Libanon kallas det arak. Gemensamt är att spriten är smaksatt med anis, lakritsrot, fänkål eller stjärnanis. Och att den opaliserar när man spär ut den med vatten. Det beror på att oljor (anetoler) emulgerar och färgar spriten mjölkvit.
Om hur passion, hjärta och att ta saker framåt har varit en viktig del till både framgången som gitarrist i The Ark och uppbyggnaden av fem populära krogar i Malmö.
Vinbaren Veranda ligger i hipster-meckat Nørreport. Trots detta, eller kanske på grund av det, bör du utan tvekan spendera en solig eftermiddag på Veranda. Detta supermysiga hål-i-väggen vattenhål känns som hämtat från en sydeuropeisk by. Här finns småskaliga viner, biodynamiska så klart!, skaldjur på konserv och underbar personal. Bästa tiden att besöka; en solig eftermiddag med bästa vänner, tre flaskor in och förlorad i högljudd nostalgisk konversation. Griffenfeldsgade 17
Vinbaren Veranda ligger i hipster-meckat Nørreport. Trots detta, eller kanske på grund av det, bör du utan tvekan spendera en solig eftermiddag på Veranda. Detta supermysiga hål-i-väggen vattenhål känns som hämtat från en sydeuropeisk by. Här finns småskaliga viner, biodynamiska så klart!, skaldjur på konserv och underbar personal. Bästa tiden att besöka; en solig eftermiddag med bästa vänner, tre flaskor in och förlorad i högljudd nostalgisk konversation. Griffenfeldsgade 17
Vinbaren Veranda ligger i hipster-meckat Nørreport. Trots detta, eller kanske på grund av det, bör du utan tvekan spendera en solig eftermiddag på Veranda. Detta supermysiga hål-i-väggen vattenhål känns som hämtat från en sydeuropeisk by. Här finns småskaliga viner, biodynamiska så klart!, skaldjur på konserv och underbar personal. Bästa tiden att besöka; en solig eftermiddag med bästa vänner, tre flaskor in och förlorad i högljudd nostalgisk konversation. Griffenfeldsgade 17
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Det bränns, det doftar, det smakar, det sticks och det grönskar. Äntligen lever naturen upp och vi kan vandra ut i ett skafferi av godsaker utanför vår dörr.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Den 12 juni 2018 hittade arkeologer från Köpenhamns universitet brödsmulor i Svarta öknen, Jordanien som daterades att vara 14 400 år gamla. (5 000 år äldre än tidigare fynd.) Brödet innehöll mjöl från vild vete och rötter från klotsäv, blandat med vatten för att få en deg, sen bakat på varma stenar.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Det äldsta fyndet är en flöjt täljd av ben. Specifikt ett lårben från en grottbjörn. Flöjten uppskattas vara 43 000 - 82 000 år gammal och hittades av Dr Ivan Turk 1988 i en Neanderthal-utgrävningsplats i Cerkno, Slovenien. Flöjten finns nu för beskådan på Sloveniens nationalmuseum i Ljubljana.
Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.
Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.
Får tacka årets Record Store Day för detta känslomässiga uppvaknande. Inte för att jag brukar kasta mig över boxar med outgivna, tidigare kasserade låtar för fantasisummor. Men just i år fick jag upp ögonen för ett snart 30 år gammalt ”verk” av en artist som funnits med mig sen 1965.
När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.
När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.
När gamern vinner på lotto kan Oracle och Red Bulls racingstol vara högst på önskelistan. Man sitter i cockpit på en modell av Max Verstappens RB18 med autentiska instrument och ratt med alla reglage. Kostar 1,5 miljoner svenska.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52
Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52
Kihoskh har länge varit kiosken vi alla önskar hade varit laglig i Sverige. Liten sektion med eko-färskvaror, obskyr lektyr, smaskiga snacks och och galet bra utbud av dryck, med och utan alkohol. Som om inte det vore nog har de uppdaterat sin lilla ölbar, som idag är en av de mest hyllade i västra Köpenhamn. Bästa tiden att besöka; när Carlsberg Byen stod på agendan men du nådde aldrig riktigt fram för i vägen stod Rbabarrab som en oas i öknen. Sønder Boulevard 52
När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?
När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?
När började vi sätta växter i krukor? Och vilka sorter är populärast? Vad är Ornithogalum adseptentrionesvergentulum? Och vilka köttätande växter finns i den svenska naturen?
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
Han har blivit utsedd till årets entreprenör och fått pris av självaste Kungen. Sam Manaberi och hans team har en affärsidé som både kan göra gott i världen och tjäna pengar.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
De jobbar tillsammans och har gett Malmö ett rikare nöjesliv. Julius Malmström, som inledde sin karriär i 60-talets Lund, och dottern Emelie, idag VD för tre av bolagen inom Julius koncernen.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han har från grunden byggt upp byggföretaget Treano som omsätter strax under en miljard kronor. Fredrik berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Han växte bokstavligen talat upp i en falafelvagn. Med inspiration därifrån har han byggt upp en egen Malmöbaserad matkoncern. Vi träffade Sadoo för att prata om arvet från hans farfar, varför han mäter framgång i antal anställda och hur hans mat framöver ska nå ännu fler.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
Tillsammans har de byggt ett bolag med 35 anställda och prisats som Årets företagare, trots att de båda saknar företagarbakgrund. Lina och Jenny berättar om fördomar de mött, att amma på kundmöten och om deras framtidsplaner.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
I sitt långa affärsliv har Petter Stordalen upplevt många kriser, men pandemin blev den värsta av dem alla. Han berättar om att se möjligheter även i den djupaste kris, om att ha after work iförd sombrero ensam i köket och varför han tänker jobba i minst 15 år till.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Han blev entreprenör och byggherre redan som ung. Många år senare ordnade han så att popkonstnären Andy Warhol målade en tavla till hockeyklubben Frölunda HC. ”Hasse Bula” berättar hur han byggt ett litet imperium, ett livsverk som ständigt växer.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Några av världens största stjärnor visar gärna upp mobiler och Apple Watch-skal i hans design. Puia berättar om passionen för skapande, omvägen via telekombranschen och betydelsen av ett Instagram-konto med miljoner följare.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Med en uppväxt i ett välkänt familjeföretag kände Charlotte Ljung att hon hade omvärldens ögon på sig tidigt i livet. Hon berättar om New Yorks betydelse, livets käftsmällar och satsningen på ett eget bolag i en helt ny bransch.
Äpple är frukten från trädgårdsapel (Malus domestica), en domesticerad art i familjen rosväxter som är ett av de mest odlade fruktträden. Det finns över 1000 olika sorters äpplen. ”Ett äpple om dagen är bra för magen”, heter det. Och utöver att de är rika på C-vitamin har de gott om antioxidanter. Flavonoiderna, som främst finns i skalet, skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.
Äpple är frukten från trädgårdsapel (Malus domestica), en domesticerad art i familjen rosväxter som är ett av de mest odlade fruktträden. Det finns över 1000 olika sorters äpplen. ”Ett äpple om dagen är bra för magen”, heter det. Och utöver att de är rika på C-vitamin har de gott om antioxidanter. Flavonoiderna, som främst finns i skalet, skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.
Äpple är frukten från trädgårdsapel (Malus domestica), en domesticerad art i familjen rosväxter som är ett av de mest odlade fruktträden. Det finns över 1000 olika sorters äpplen. ”Ett äpple om dagen är bra för magen”, heter det. Och utöver att de är rika på C-vitamin har de gott om antioxidanter. Flavonoiderna, som främst finns i skalet, skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö