För första gången har Mexiko en egen Michelinguide och hela 18 restauranger fick stjärnor, 2 st 2-stjärniga och 16 st 1-stjärniga. Quintonil och Pujol (på bild) fick vardera 2 och de enstjärniga är Em, Esquina, Común, Rosetta, Sud 777, Taquería El Califa de León, Animalón, Conchas de Piedra, Damiana, Cocina de Autor Los Cabos, KOLI Cocina de Origen, Pangea, Los Danzantes Oaxaca, Levadura de Olla Restaurante, Cocina de Autor Riviera Maya, Le Chique, och HA’.
För första gången har Mexiko en egen Michelinguide och hela 18 restauranger fick stjärnor, 2 st 2-stjärniga och 16 st 1-stjärniga. Quintonil och Pujol (på bild) fick vardera 2 och de enstjärniga är Em, Esquina, Común, Rosetta, Sud 777, Taquería El Califa de León, Animalón, Conchas de Piedra, Damiana, Cocina de Autor Los Cabos, KOLI Cocina de Origen, Pangea, Los Danzantes Oaxaca, Levadura de Olla Restaurante, Cocina de Autor Riviera Maya, Le Chique, och HA’.
På Kämpegatan i Mölndal pågår bygget av den blivande bostadsrättsföreningen Prisma. Totalt blir det 58 bostäder fördelade på två huskroppar i storlekar från ett till fem rum och kök. Husen är utformade med branta tak och vinklar som ger i vissa lägenheter takhöjd upp till fem meter. Många av dem får extrautrymmen i form av loft eller hemmakontor. Inflyttning beräknas preliminärt till sommaren 2026.
På Kämpegatan i Mölndal pågår bygget av den blivande bostadsrättsföreningen Prisma. Totalt blir det 58 bostäder fördelade på två huskroppar i storlekar från ett till fem rum och kök. Husen är utformade med branta tak och vinklar som ger i vissa lägenheter takhöjd upp till fem meter. Många av dem får extrautrymmen i form av loft eller hemmakontor. Inflyttning beräknas preliminärt till sommaren 2026.
På Kämpegatan i Mölndal pågår bygget av den blivande bostadsrättsföreningen Prisma. Totalt blir det 58 bostäder fördelade på två huskroppar i storlekar från ett till fem rum och kök. Husen är utformade med branta tak och vinklar som ger i vissa lägenheter takhöjd upp till fem meter. Många av dem får extrautrymmen i form av loft eller hemmakontor. Inflyttning beräknas preliminärt till sommaren 2026.
Gothenburg Green City Zone får 6 miljoner kronor från EU för att under de kommande två åren skynda på arbetet mot utsläppsfria transporter till 2030. Initiativet, som drivs av Göteborgs Stad i samarbete med Volvo Cars och RISE, skapar en testmiljö i Göteborg för hållbara transporter. – EU vill att vi ska accelerera omställningen, sprida arbetsmetoder och visa på goda exempel på hur städer ska lyckas ställa om, säger verksamhetsledare Jonas Eriksson till Vårt Göteborg. Pengarna ska bland annat användas för att öka samverkan mellan privata och offentliga aktörer.
Gothenburg Green City Zone får 6 miljoner kronor från EU för att under de kommande två åren skynda på arbetet mot utsläppsfria transporter till 2030. Initiativet, som drivs av Göteborgs Stad i samarbete med Volvo Cars och RISE, skapar en testmiljö i Göteborg för hållbara transporter. – EU vill att vi ska accelerera omställningen, sprida arbetsmetoder och visa på goda exempel på hur städer ska lyckas ställa om, säger verksamhetsledare Jonas Eriksson till Vårt Göteborg. Pengarna ska bland annat användas för att öka samverkan mellan privata och offentliga aktörer.
Gothenburg Green City Zone får 6 miljoner kronor från EU för att under de kommande två åren skynda på arbetet mot utsläppsfria transporter till 2030. Initiativet, som drivs av Göteborgs Stad i samarbete med Volvo Cars och RISE, skapar en testmiljö i Göteborg för hållbara transporter. – EU vill att vi ska accelerera omställningen, sprida arbetsmetoder och visa på goda exempel på hur städer ska lyckas ställa om, säger verksamhetsledare Jonas Eriksson till Vårt Göteborg. Pengarna ska bland annat användas för att öka samverkan mellan privata och offentliga aktörer.
En dag sa min son, mamma kan vi titta på Ratatouille i helgen och laga maten i filmen. Självklart sa jag! Den rätt min tioåring refererar till är den franska maträtten vid samma namn som filmen, tillagad av en tecknad råtta vid namn Remy på en fiktiv stjärnkrog i Paris. I stället för att ta min mammas enkla (men ack så goda) recept på ratatouille fick vi googla för att efterliknade filmens graciösa uppläggning. Vi gjorde en gudomlig tomatsås från grunden med franska örter och lade i botten av en rund form, följt av tunna skivor zucchini, aubergine och tomater som varvades tills formen var fylld. Min son har aldrig ätit grönsaker med sådan aptit. Njutningen av att göra maten själv och kopplingen till filmen skapade en annan dimension. Kan det vara så enkelt?
En dag sa min son, mamma kan vi titta på Ratatouille i helgen och laga maten i filmen. Självklart sa jag! Den rätt min tioåring refererar till är den franska maträtten vid samma namn som filmen, tillagad av en tecknad råtta vid namn Remy på en fiktiv stjärnkrog i Paris. I stället för att ta min mammas enkla (men ack så goda) recept på ratatouille fick vi googla för att efterliknade filmens graciösa uppläggning. Vi gjorde en gudomlig tomatsås från grunden med franska örter och lade i botten av en rund form, följt av tunna skivor zucchini, aubergine och tomater som varvades tills formen var fylld. Min son har aldrig ätit grönsaker med sådan aptit. Njutningen av att göra maten själv och kopplingen till filmen skapade en annan dimension. Kan det vara så enkelt?
En dag sa min son, mamma kan vi titta på Ratatouille i helgen och laga maten i filmen. Självklart sa jag! Den rätt min tioåring refererar till är den franska maträtten vid samma namn som filmen, tillagad av en tecknad råtta vid namn Remy på en fiktiv stjärnkrog i Paris. I stället för att ta min mammas enkla (men ack så goda) recept på ratatouille fick vi googla för att efterliknade filmens graciösa uppläggning. Vi gjorde en gudomlig tomatsås från grunden med franska örter och lade i botten av en rund form, följt av tunna skivor zucchini, aubergine och tomater som varvades tills formen var fylld. Min son har aldrig ätit grönsaker med sådan aptit. Njutningen av att göra maten själv och kopplingen till filmen skapade en annan dimension. Kan det vara så enkelt?
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö