Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.
Festvåning, restauranger, barer och eventverksamhet. Samt en schackklubb. Så ska det bli när den ståtliga byggnaden återigen slår upp sina portar för allmänheten.
– Dicksonska palatset har många likheter med Berns salonger och Gamla riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac.
Dicksonska palatset finns i korsningen av Södra Vägen och Nya Allén, nära Aveyn. Det byggdes i nyrenässansstil åt friherren Oscar Dickson och stod klart 1862. Nu har det byggnadsminnesförklarade palatset varsamt renoverats.
På entrévåningen blir det restaurang samt två barer, i det återskapade orangeriet samt i familjen Dicksons före detta bibliotek. På paradvåningen på andra våningen blir det plats för event och julbord, medan källarplan ska rymma en vinbar samt en schackklubb.
Satsningen skulle ha kommit igång strax efter sommaren, men blivit försenad. Vi väntar med spänning på öppningen.
En ny Dylan-hysteri är på ingång. 62 år efter debuten och 59 år efter genombrottet som rockstjärna. Dagen då han trotsade kollektivet och bröt sig ur sin tidigare roll som protestsångare och bytte sin akustiska Martin D-28 mot en Fender Stratocaster. De renläriga reagerade med att dra ur sladden. The times they are a-changin’. Men den här gången handlar det om Dylans stil, i synnerhet mellan 1962 och 1966. Dylans mockajacka har blivit höstens måste på herrmodescenen. Det kan vara en shirtjacket, eller klassisk workwear, i rå, obehandlad mocka.
En ny Dylan-hysteri är på ingång. 62 år efter debuten och 59 år efter genombrottet som rockstjärna. Dagen då han trotsade kollektivet och bröt sig ur sin tidigare roll som protestsångare och bytte sin akustiska Martin D-28 mot en Fender Stratocaster. De renläriga reagerade med att dra ur sladden. The times they are a-changin’. Men den här gången handlar det om Dylans stil, i synnerhet mellan 1962 och 1966. Dylans mockajacka har blivit höstens måste på herrmodescenen. Det kan vara en shirtjacket, eller klassisk workwear, i rå, obehandlad mocka.
En ny Dylan-hysteri är på ingång. 62 år efter debuten och 59 år efter genombrottet som rockstjärna. Dagen då han trotsade kollektivet och bröt sig ur sin tidigare roll som protestsångare och bytte sin akustiska Martin D-28 mot en Fender Stratocaster. De renläriga reagerade med att dra ur sladden. The times they are a-changin’. Men den här gången handlar det om Dylans stil, i synnerhet mellan 1962 och 1966. Dylans mockajacka har blivit höstens måste på herrmodescenen. Det kan vara en shirtjacket, eller klassisk workwear, i rå, obehandlad mocka.
Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.
Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.
Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.
Star Festival Inc. i Shibuya, Tokyo, sålde världens dyraste ”lunchlåda” för motsvarande 20 628 svenska kronor den 25 februari 2018. Boxen innehöll 10 sorter nötkött med ris och citrus, färsk wasabi och päronsås.
Star Festival Inc. i Shibuya, Tokyo, sålde världens dyraste ”lunchlåda” för motsvarande 20 628 svenska kronor den 25 februari 2018. Boxen innehöll 10 sorter nötkött med ris och citrus, färsk wasabi och päronsås.
Star Festival Inc. i Shibuya, Tokyo, sålde världens dyraste ”lunchlåda” för motsvarande 20 628 svenska kronor den 25 februari 2018. Boxen innehöll 10 sorter nötkött med ris och citrus, färsk wasabi och päronsås.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö