Button Text
Thank you! Your submission has been received!
Läs
Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Smakupplevelse till den som har allt
Mat & Dryck
April 2023

Smakupplevelse till den som har allt

Chokladaskar i alla ära, men vill man överraska kanske Brook37s presentask the Ambrosia Collection är vägen. För snudd på tusenlappen får man 4 olika te-upplevelser, till exempel Chocolate Hangover med smak av choklad och ingefära som ska vara bra att starta dagen med, oavsett vad du gjorde igår.

Läs
Jordärtskocka
Mat & Dryck
April 2023

Jordärtskocka

Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.

Jordärtskocka
Mat & Dryck
April 2023

Jordärtskocka

Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.

Jordärtskocka
Mat & Dryck
April 2023

Jordärtskocka

Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.

Jordärtskocka
Mat & Dryck
April 2023

Jordärtskocka

Jordärtskockan (Helianthus tuberosus) kommer från Nordamerika, där den odlats av ursprungsbefolkningen i hundratals år. Den är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Jordärtskocka innehåller mycket kostfiber kallat inulin (1,6g per 100g ) som passerar tunntarmen för att tas upp av tjocktarmen. Detta rensar tarmarna från bland annat oönskade bakterier och svamp. Dessutom innehåller de kalcium och magnesium.

Läs
Rättika
Mat & Dryck
April 2023

Rättika

Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.

Rättika
Mat & Dryck
April 2023

Rättika

Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.

Rättika
Mat & Dryck
April 2023

Rättika

Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.

Rättika
Mat & Dryck
April 2023

Rättika

Rättikan, (Raphanus sativus), är en nära släkting till rädisan. Skalet kan vara svart eller vitt, medan köttet alltid är vitt. Vitskaliga rättikor är mildare i smaken än rädisa, medan svartskaliga är skarpare än rädisa. I Japan är daikon (”stor rot”), en mild, vitskalig variant av rättika, en av de viktigaste rotfrukterna. Odling av rättika tros ha börjat i Mindre Asien, och därifrån nådde den Egypten på 2000-talet f.Kr. Redan hos arbetarna vid pyramidbyggen ingick rättika i kosten. Rättikan är naturligt kalorifattig (3g per 100g) och är bra för leverrening och hjälper kroppen att bryta ner fett och hjälper därmed matsmältningen. Innehåller fibrer, C-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.

Läs
Frukost - den nya afterworken
Mat & Dryck
April 2023

Frukost - den nya afterworken

Det här med frukost är en vattendelare. Antingen intar du den på stående fot i form av en slät mörkrostad kopp kaffe som ska få kroppen i chockläge och vakna till liv, eller är frukosten höjdpunkten på din dag, något du börjar längta efter redan när du går och lägger dig.

Frukost - den nya afterworken
Mat & Dryck
April 2023

Frukost - den nya afterworken

Det här med frukost är en vattendelare. Antingen intar du den på stående fot i form av en slät mörkrostad kopp kaffe som ska få kroppen i chockläge och vakna till liv, eller är frukosten höjdpunkten på din dag, något du börjar längta efter redan när du går och lägger dig.

Frukost - den nya afterworken
Mat & Dryck
April 2023

Frukost - den nya afterworken

Det här med frukost är en vattendelare. Antingen intar du den på stående fot i form av en slät mörkrostad kopp kaffe som ska få kroppen i chockläge och vakna till liv, eller är frukosten höjdpunkten på din dag, något du börjar längta efter redan när du går och lägger dig.

Frukost - den nya afterworken
Mat & Dryck
April 2023

Frukost - den nya afterworken

Det här med frukost är en vattendelare. Antingen intar du den på stående fot i form av en slät mörkrostad kopp kaffe som ska få kroppen i chockläge och vakna till liv, eller är frukosten höjdpunkten på din dag, något du börjar längta efter redan när du går och lägger dig.

Läs
Koriander
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Koriander

Koriander (Coriandrum sativum) är en ettårig ört. Koriander är en gammal kulturväxt som odlats i över 3 000 år, både som krydda och som medicinalväxt. Romarna tog med sig örten norrut och spred användningen av koriander i Europa. Under medeltiden var kryddan populär. De allra flesta gillar korianderfrön, som används i bland annat Garam masala, men de färska bladen och stjälkarna (cilantro i Mexico och södra USA) har en svårdefinierad arom som delar oss i frågan. De färska bladen skiljer sig näringsmässigt från fröna. Till exempel har 10g blad 38,8% RDI av Vitamin K, medan fröna har 0%. Å andra sidan är fröna rika på selen 3,7% medan bladen bara har 0,1%.

Koriander
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Koriander

Koriander (Coriandrum sativum) är en ettårig ört. Koriander är en gammal kulturväxt som odlats i över 3 000 år, både som krydda och som medicinalväxt. Romarna tog med sig örten norrut och spred användningen av koriander i Europa. Under medeltiden var kryddan populär. De allra flesta gillar korianderfrön, som används i bland annat Garam masala, men de färska bladen och stjälkarna (cilantro i Mexico och södra USA) har en svårdefinierad arom som delar oss i frågan. De färska bladen skiljer sig näringsmässigt från fröna. Till exempel har 10g blad 38,8% RDI av Vitamin K, medan fröna har 0%. Å andra sidan är fröna rika på selen 3,7% medan bladen bara har 0,1%.

Koriander
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Koriander

Koriander (Coriandrum sativum) är en ettårig ört. Koriander är en gammal kulturväxt som odlats i över 3 000 år, både som krydda och som medicinalväxt. Romarna tog med sig örten norrut och spred användningen av koriander i Europa. Under medeltiden var kryddan populär. De allra flesta gillar korianderfrön, som används i bland annat Garam masala, men de färska bladen och stjälkarna (cilantro i Mexico och södra USA) har en svårdefinierad arom som delar oss i frågan. De färska bladen skiljer sig näringsmässigt från fröna. Till exempel har 10g blad 38,8% RDI av Vitamin K, medan fröna har 0%. Å andra sidan är fröna rika på selen 3,7% medan bladen bara har 0,1%.

Koriander
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Koriander

Koriander (Coriandrum sativum) är en ettårig ört. Koriander är en gammal kulturväxt som odlats i över 3 000 år, både som krydda och som medicinalväxt. Romarna tog med sig örten norrut och spred användningen av koriander i Europa. Under medeltiden var kryddan populär. De allra flesta gillar korianderfrön, som används i bland annat Garam masala, men de färska bladen och stjälkarna (cilantro i Mexico och södra USA) har en svårdefinierad arom som delar oss i frågan. De färska bladen skiljer sig näringsmässigt från fröna. Till exempel har 10g blad 38,8% RDI av Vitamin K, medan fröna har 0%. Å andra sidan är fröna rika på selen 3,7% medan bladen bara har 0,1%.

Läs
Med avlånga paket under granen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Med avlånga paket under granen

De tre vise män som kom med gåvor till det nyfödda Jesusbarnet hette Kaspar, Melker & Baltasar, förtäljer Den heliga skrift. Berättelsen går sedan in i detalj kring ett sprillans nytt PS5, alldeles för stora målvaktshandskar samt ett presentkort på bio. Halleluja. Say what?!? utbrister vän av ordning som kan sin Bibel och med bestämdhet vet att varken spelkonsoller, fotboll eller biografverksamhet nämns i denna urgamla religiösa bok.

Med avlånga paket under granen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Med avlånga paket under granen

De tre vise män som kom med gåvor till det nyfödda Jesusbarnet hette Kaspar, Melker & Baltasar, förtäljer Den heliga skrift. Berättelsen går sedan in i detalj kring ett sprillans nytt PS5, alldeles för stora målvaktshandskar samt ett presentkort på bio. Halleluja. Say what?!? utbrister vän av ordning som kan sin Bibel och med bestämdhet vet att varken spelkonsoller, fotboll eller biografverksamhet nämns i denna urgamla religiösa bok.

Med avlånga paket under granen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Med avlånga paket under granen

De tre vise män som kom med gåvor till det nyfödda Jesusbarnet hette Kaspar, Melker & Baltasar, förtäljer Den heliga skrift. Berättelsen går sedan in i detalj kring ett sprillans nytt PS5, alldeles för stora målvaktshandskar samt ett presentkort på bio. Halleluja. Say what?!? utbrister vän av ordning som kan sin Bibel och med bestämdhet vet att varken spelkonsoller, fotboll eller biografverksamhet nämns i denna urgamla religiösa bok.

Med avlånga paket under granen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Med avlånga paket under granen

De tre vise män som kom med gåvor till det nyfödda Jesusbarnet hette Kaspar, Melker & Baltasar, förtäljer Den heliga skrift. Berättelsen går sedan in i detalj kring ett sprillans nytt PS5, alldeles för stora målvaktshandskar samt ett presentkort på bio. Halleluja. Say what?!? utbrister vän av ordning som kan sin Bibel och med bestämdhet vet att varken spelkonsoller, fotboll eller biografverksamhet nämns i denna urgamla religiösa bok.

Läs
Glöggen är rykande het
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Glöggen är rykande het

När många traditioner blir dammiga och vi byter ut äldre drycker som den blandade svagdrickan mot amerikanska julsatsningar på Coca-Cola så tycks glöggen vara hetare än någonsin. Från några varumärken som dominerat släpps nu en rad hantverksmässiga glöggsorter sidan om de stora etablerade favoriterna i vår monopolbutik och vi har ett stort utbud att välja mellan. En hel vägg av glögg möter mig när jag ska gå in och välja och jag kan njuta av allt från lingon- till gin & tonic-glögg. Glöggälskaren inombords jublar.

Glöggen är rykande het
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Glöggen är rykande het

När många traditioner blir dammiga och vi byter ut äldre drycker som den blandade svagdrickan mot amerikanska julsatsningar på Coca-Cola så tycks glöggen vara hetare än någonsin. Från några varumärken som dominerat släpps nu en rad hantverksmässiga glöggsorter sidan om de stora etablerade favoriterna i vår monopolbutik och vi har ett stort utbud att välja mellan. En hel vägg av glögg möter mig när jag ska gå in och välja och jag kan njuta av allt från lingon- till gin & tonic-glögg. Glöggälskaren inombords jublar.

Glöggen är rykande het
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Glöggen är rykande het

När många traditioner blir dammiga och vi byter ut äldre drycker som den blandade svagdrickan mot amerikanska julsatsningar på Coca-Cola så tycks glöggen vara hetare än någonsin. Från några varumärken som dominerat släpps nu en rad hantverksmässiga glöggsorter sidan om de stora etablerade favoriterna i vår monopolbutik och vi har ett stort utbud att välja mellan. En hel vägg av glögg möter mig när jag ska gå in och välja och jag kan njuta av allt från lingon- till gin & tonic-glögg. Glöggälskaren inombords jublar.

Glöggen är rykande het
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Glöggen är rykande het

När många traditioner blir dammiga och vi byter ut äldre drycker som den blandade svagdrickan mot amerikanska julsatsningar på Coca-Cola så tycks glöggen vara hetare än någonsin. Från några varumärken som dominerat släpps nu en rad hantverksmässiga glöggsorter sidan om de stora etablerade favoriterna i vår monopolbutik och vi har ett stort utbud att välja mellan. En hel vägg av glögg möter mig när jag ska gå in och välja och jag kan njuta av allt från lingon- till gin & tonic-glögg. Glöggälskaren inombords jublar.

Läs
Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan/mandelmassa
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Marsipan/mandelmassa

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Läs
Stollen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Stollen

David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.

Stollen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Stollen

David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.

Stollen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Stollen

David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.

Stollen
Mat & Dryck
Jul/Nyår 2022

Stollen

David Fernandes är född i Portugal men uppväxt i Luxemburg, driver Pâtisserie David på S:t Gertrud och har tävlat i Kanal 5s Dessertmästarna. Här visar David hur man enkelt lagar en julklassiker som varar hela helgen.

Inga resultat

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.