Button Text
Thank you! Your submission has been received!
Läs
Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Smörstekt piggvar
Mat & Dryck
September 2022

Smörstekt piggvar

Martin Moses vann Årets Kock 2019. Sedan oktober i fjol driver han sin första egna restaurang, Human på Risåsgatan. Han har tidigare varit med och byggt upp stjärnkrogen SK Mat & människor och arbetat på kända PM & Vänner i Växjö. Här visar Martin hur vi får till en perfekt smörstekt piggvar med krämig och krispig favaböna, örtstekta kantareller samt skummig skaldjurssås.

Läs
Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Sparris
Mat & Dryck
September 2023

Sparris

Sparrisen är en minst sagt omtyckt grönsak i det svenska köket, men den största producenten av sparris är faktiskt Kina. Råvaran odlas i två varianter, vit och grön, och skördas från vår till tidig sommar. Visste du dock att vit sparris skördas under jord medan grön skördas ovanför? Nu vet du. Den vita varianten behöver skalas på grund av sitt hårda yttre, medan den gröna är ätbar som den är. 

Läs
Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel
Mat & Dryck
September 2022

Öring, stenbitsrom, grön sparris och creme dubbel

Daniel Jönsson är köksmästare på restaurang Embassy i Malmö. Han har en gedigen bakgrund i att tävla inom gastronomi och är lagmedlem i Skåne Kulinar. Här visar Daniel hur man lagar en somrig fiskrätt.

Läs
Att dricka gott till cigarr
Mat & Dryck
September 2022

Att dricka gott till cigarr

Den blinde gamle mannen i Mary Shelleys romanklassiker “Frankenstein” från 1818 erbjuder det jagade monstret värmen i sitt hem, mat, dryck – och en cigarr(!) Det senare åtminstone i diktadaptionen av Edward Field. Och när monstret förskräckt ryggar tillbaka för elden från tändstickan utspelar sig en rar liten scen: ”No, my friend, smoke -- gooood,” and the old man demonstrates with his own cigar. The monster takes a tentative puff and smiles hugely, saying, ”Smoke -- gooood,” and sits back like a banker, grunting and puffing.

Att dricka gott till cigarr
Mat & Dryck
September 2022

Att dricka gott till cigarr

Den blinde gamle mannen i Mary Shelleys romanklassiker “Frankenstein” från 1818 erbjuder det jagade monstret värmen i sitt hem, mat, dryck – och en cigarr(!) Det senare åtminstone i diktadaptionen av Edward Field. Och när monstret förskräckt ryggar tillbaka för elden från tändstickan utspelar sig en rar liten scen: ”No, my friend, smoke -- gooood,” and the old man demonstrates with his own cigar. The monster takes a tentative puff and smiles hugely, saying, ”Smoke -- gooood,” and sits back like a banker, grunting and puffing.

Att dricka gott till cigarr
Mat & Dryck
September 2022

Att dricka gott till cigarr

Den blinde gamle mannen i Mary Shelleys romanklassiker “Frankenstein” från 1818 erbjuder det jagade monstret värmen i sitt hem, mat, dryck – och en cigarr(!) Det senare åtminstone i diktadaptionen av Edward Field. Och när monstret förskräckt ryggar tillbaka för elden från tändstickan utspelar sig en rar liten scen: ”No, my friend, smoke -- gooood,” and the old man demonstrates with his own cigar. The monster takes a tentative puff and smiles hugely, saying, ”Smoke -- gooood,” and sits back like a banker, grunting and puffing.

Att dricka gott till cigarr
Mat & Dryck
September 2022

Att dricka gott till cigarr

Den blinde gamle mannen i Mary Shelleys romanklassiker “Frankenstein” från 1818 erbjuder det jagade monstret värmen i sitt hem, mat, dryck – och en cigarr(!) Det senare åtminstone i diktadaptionen av Edward Field. Och när monstret förskräckt ryggar tillbaka för elden från tändstickan utspelar sig en rar liten scen: ”No, my friend, smoke -- gooood,” and the old man demonstrates with his own cigar. The monster takes a tentative puff and smiles hugely, saying, ”Smoke -- gooood,” and sits back like a banker, grunting and puffing.

Läs
Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Långhalsar (pollicipes cornucopia)
Mat & Dryck
September 2022

Långhalsar (pollicipes cornucopia)

Även kallade Percebes på spanska eller Gooseneck barnacles på engelska är en slags större havstulpaner (filtrerande kräftdjur som fäster på klippor och drivved) från framförallt Portugal till Marocko som äts kokta som en delikatess med ett kilopris runt 500 kr.

Läs
Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Den öppna elden är het
Mat & Dryck
September 2022

Den öppna elden är het

Caveman cooking, asado eller rent och slätt grillning. Än är inte säsongen över och du kan hänga på den glödheta trenden med att laga mat över öppen eld. När elpriserna stiger är det ju dessutom relevant att låta lågorna göra jobbet. Både hemma och på restaurang. Det är inte amerikansk BBQ eller klotgrillen vi pratar om här. Vi pratar om flammor, svett och gnistor. Det är långt hetare att slå med flinta på prärien (okej, du kan bara bege dig till en grillplats och använda tändstickor) än att skruva på gasolen på uteplatsen. Även restauranger har insett att vi lockas utav elden.

Läs
Kapris
Mat & Dryck
Juni 2022

Kapris

Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.

Kapris
Mat & Dryck
Juni 2022

Kapris

Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.

Kapris
Mat & Dryck
Juni 2022

Kapris

Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.

Kapris
Mat & Dryck
Juni 2022

Kapris

Den mörkgröna kaprisen är blomknoppar från kaprisbusken som plockas omogna, och läggs in med vinäger och salt. Kaprisen får med det en smakkaraktär av behaglig bitterhet tillsammans med syrlighet. Ett klassiskt tillbehör och krydda som gör sig väl till bland annat schnitzel och råbiff. Samma buske som ger de små blomknopparna ger även de större kaprisfrukterna med stjälk som vi ofta har på charkbrickan.

Läs
Schnitzelmacka
Mat & Dryck
Juni 2022

Schnitzelmacka

Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.

Schnitzelmacka
Mat & Dryck
Juni 2022

Schnitzelmacka

Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.

Schnitzelmacka
Mat & Dryck
Juni 2022

Schnitzelmacka

Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.

Schnitzelmacka
Mat & Dryck
Juni 2022

Schnitzelmacka

Viktor Lind driver familjeägda Scandwich. 2019 vann Viktor Mack-SM. Här visar Viktor hur du lagar en schnitzelmacka med spets-kål, ärtor, ansjovissmör och kaprismajonnäs som en riktig mackmästare hemma.

Läs
Krönika i kreativt kaos
Mat & Dryck
Juni 2022

Krönika i kreativt kaos

Det är väl ingen konst att skriva en krönika som denna, tänker ni förmodligen. Bara att komma på vad man ska skriva om och sedan börja knattra på tangenterna. Fait accompli redan innan man börjat. Om det bara inte vore för den lilla detaljen “att komma på vad man ska skriva om”... Nåväl, möjligen kunde jag skriva om den gången vi tog taxi till en bättre tillställning, uppklädda i aftonklänning resp smoking, och jag plötsligt kom på att jag glömt det viktigaste: En cigarr att fira med efter middagen!

Krönika i kreativt kaos
Mat & Dryck
Juni 2022

Krönika i kreativt kaos

Det är väl ingen konst att skriva en krönika som denna, tänker ni förmodligen. Bara att komma på vad man ska skriva om och sedan börja knattra på tangenterna. Fait accompli redan innan man börjat. Om det bara inte vore för den lilla detaljen “att komma på vad man ska skriva om”... Nåväl, möjligen kunde jag skriva om den gången vi tog taxi till en bättre tillställning, uppklädda i aftonklänning resp smoking, och jag plötsligt kom på att jag glömt det viktigaste: En cigarr att fira med efter middagen!

Krönika i kreativt kaos
Mat & Dryck
Juni 2022

Krönika i kreativt kaos

Det är väl ingen konst att skriva en krönika som denna, tänker ni förmodligen. Bara att komma på vad man ska skriva om och sedan börja knattra på tangenterna. Fait accompli redan innan man börjat. Om det bara inte vore för den lilla detaljen “att komma på vad man ska skriva om”... Nåväl, möjligen kunde jag skriva om den gången vi tog taxi till en bättre tillställning, uppklädda i aftonklänning resp smoking, och jag plötsligt kom på att jag glömt det viktigaste: En cigarr att fira med efter middagen!

Krönika i kreativt kaos
Mat & Dryck
Juni 2022

Krönika i kreativt kaos

Det är väl ingen konst att skriva en krönika som denna, tänker ni förmodligen. Bara att komma på vad man ska skriva om och sedan börja knattra på tangenterna. Fait accompli redan innan man börjat. Om det bara inte vore för den lilla detaljen “att komma på vad man ska skriva om”... Nåväl, möjligen kunde jag skriva om den gången vi tog taxi till en bättre tillställning, uppklädda i aftonklänning resp smoking, och jag plötsligt kom på att jag glömt det viktigaste: En cigarr att fira med efter middagen!

Inga resultat

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.