Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Trion som i dag driver lunchrestaurangen K-Gränd i Helsingborg har gjort det sedan 2017 – nu expanderar de och tar över lokalen bredvid där väskbutiken Made in Italy tidigare har legat. Just nu pågår renovering och flytt av entré till hörnet. I oktober ska den nya satsningen stå klar. – Vi bygger ut eftersom vi ständigt har fullt på våra luncher – vi vill ge gästerna mer plats och försöka att inte hamna i fällan att våra gäster känner att det är fullt så man väljer ett annat ställe, säger Victor Magnusson som driver K-Gränd tillsammans med Love Barkeborn och Jimmy Sandquist. K-Gränd är i dag 110 kvadratmeter stort och växer i höst med ytterligare 60 kvadratmeter. Trion ser möjlighet att ta emot fler och större sällskap till julborden – och inte minst blir det större uteservering och en satsning på kvällsverksamhet. Men om den är de än så länge hemlighetsfulla. – Våra gäster kommer att märka när det är premiär, då blir det nyöppningsgalej, säger Victor Magnusson.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Coops matbutik X-tra har stängt igen i Malmös gamla saluhall på Föreningsgatan som såväl Ica och Netto tidigare också har huserat i. I slutet av maj kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp dörrarna i den pampiga lokalen från 1800-talet, nämligen Mathallen som i dag har en butik på Lantmannagatan 59. Mathallen hette tidigare Özen Allfrukt och företaget bakom har i olika former varit verksamma inom mathandel i Malmö sedan 90-talet. I saluhallen planerar man för samma koncept som man i dag har i sin 3 600 kvadratmeter stora butik med mottot ”alla ska ha råd med bra mat”.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Ett krögarpar omvandlar ett gammalt konstgalleri till lunchkrog, i en lokal som ligger i anslutning till deras eget gatuhus på Stora Tomegatan i Lund. Båda har bakgrund på kända svenska och internationella restauranger, och har tillsammans drivit en krog på Sicilien. August Lill har ofta haft rollen som kökschef, hans fru Jessica Bongibault Lill är en fransk bagare. Paret träffades i Frankrike. Nu ger de lunchkrogen namnet ”Midi”, som är franska och betyder både lunchtid och är ett uttryck för den södra delen av Frankrike. – Hos oss blir det fokus på färskt bröd som brioche och baguette, och matiga lunchmackor. I mackorna blir det olika sorters fyllning, vi experimenterar för fullt och fokuserar på kreativitet! berättar Jessica Bongibault Lill. Just nu har de fullt upp med de sista justeringarna av brödet, att testa olika sorters mackor och förstås – att få ventilationen och det sista i lokalen på plats. I slutet av maj blir det smygöppning – och i framtiden hoppas de på alkoholtillstånd. Paret kommer också att arrangera bokningsbara kvällar, när bland annat utländska kockar kommer på besök. – Vi har mycket vänner världen runt, så vi hoppas att vi kan ha många event med dem.
Länge serverade Beirut House smårätter här. Men nu har lokalerna vid Sveaplan tagits över av Blind Mango. Vad är det för ett ställe? – Konceptet i köket är asian fusion, och då menar vi smaker från den indiska regionen blandade med smaker från Thailand, Indonesien, Ceylon och sedan ihopgift med ett västerländskt koncept, berättar delägaren Khan Asif bin Mohammad. På menyn finns allt ifrån chili-yakitori-kyckling till citronlax samt ostbakad aubergine med potatismos. Blind Mango erbjuder även cocktails och drinkar.
Länge serverade Beirut House smårätter här. Men nu har lokalerna vid Sveaplan tagits över av Blind Mango. Vad är det för ett ställe? – Konceptet i köket är asian fusion, och då menar vi smaker från den indiska regionen blandade med smaker från Thailand, Indonesien, Ceylon och sedan ihopgift med ett västerländskt koncept, berättar delägaren Khan Asif bin Mohammad. På menyn finns allt ifrån chili-yakitori-kyckling till citronlax samt ostbakad aubergine med potatismos. Blind Mango erbjuder även cocktails och drinkar.
Länge serverade Beirut House smårätter här. Men nu har lokalerna vid Sveaplan tagits över av Blind Mango. Vad är det för ett ställe? – Konceptet i köket är asian fusion, och då menar vi smaker från den indiska regionen blandade med smaker från Thailand, Indonesien, Ceylon och sedan ihopgift med ett västerländskt koncept, berättar delägaren Khan Asif bin Mohammad. På menyn finns allt ifrån chili-yakitori-kyckling till citronlax samt ostbakad aubergine med potatismos. Blind Mango erbjuder även cocktails och drinkar.
Med sina 110 meter och 34 våningar är Clarion Hotel Draken väl synligt i miljön kring Järntorget. Det öppnade redan i höstas men får först nu ett eget spa. – Jag är otroligt glad att nu få presentera mer av innehållet på Clarion Hotel Draken. Det blir verkligen en unik destination fylld av nya koncept och upplevelser, säger hotelldirektören Martin Wiholm. Via minimalistiska, mörka och råa material erbjuder Obie spa tre varma källor, upplevelseduschar, relaxrum och olika bastuupplevelser. Anläggningen är till för både hotellgäster och vanliga göteborgare.
Med sina 110 meter och 34 våningar är Clarion Hotel Draken väl synligt i miljön kring Järntorget. Det öppnade redan i höstas men får först nu ett eget spa. – Jag är otroligt glad att nu få presentera mer av innehållet på Clarion Hotel Draken. Det blir verkligen en unik destination fylld av nya koncept och upplevelser, säger hotelldirektören Martin Wiholm. Via minimalistiska, mörka och råa material erbjuder Obie spa tre varma källor, upplevelseduschar, relaxrum och olika bastuupplevelser. Anläggningen är till för både hotellgäster och vanliga göteborgare.
Med sina 110 meter och 34 våningar är Clarion Hotel Draken väl synligt i miljön kring Järntorget. Det öppnade redan i höstas men får först nu ett eget spa. – Jag är otroligt glad att nu få presentera mer av innehållet på Clarion Hotel Draken. Det blir verkligen en unik destination fylld av nya koncept och upplevelser, säger hotelldirektören Martin Wiholm. Via minimalistiska, mörka och råa material erbjuder Obie spa tre varma källor, upplevelseduschar, relaxrum och olika bastuupplevelser. Anläggningen är till för både hotellgäster och vanliga göteborgare.
Clas Ohlson fortsätter att expandera. I dagsläget har kedjan tretton butiksöppningar som är planerade att ske under kalenderåret 2024. En butik öppnade på Kronprinsen i slutet av april och en ska öppna på Kullagatan i Helsingborg under juni. Nu står det också klart att Clas Ohlson kommer öppna på Stora Södergatan i Lund under maj samt kommer att komma tillbaka till Burlöv Center i september. – De nya butikerna kommer göra oss ännu mer tillgängliga, säger Andreas Helgesson, country operations manager. I Lund har stora delar av det gamla Åhlénshuset stått tomt de senaste åren, men nu flyttar Clas Ohlson in på 750 kvadratmeter. – Vi är väldigt uppskattade av Lundaborna och det ska bli roligt att testa ett nytt läge i Lund. Vi får ett centralt läge som gör oss ännu mer tillgängliga. I butiken kommer vi ha ett brett och prisvärt sortiment med det mesta som behövs för hemmafixet, säger Helgesson.
Clas Ohlson fortsätter att expandera. I dagsläget har kedjan tretton butiksöppningar som är planerade att ske under kalenderåret 2024. En butik öppnade på Kronprinsen i slutet av april och en ska öppna på Kullagatan i Helsingborg under juni. Nu står det också klart att Clas Ohlson kommer öppna på Stora Södergatan i Lund under maj samt kommer att komma tillbaka till Burlöv Center i september. – De nya butikerna kommer göra oss ännu mer tillgängliga, säger Andreas Helgesson, country operations manager. I Lund har stora delar av det gamla Åhlénshuset stått tomt de senaste åren, men nu flyttar Clas Ohlson in på 750 kvadratmeter. – Vi är väldigt uppskattade av Lundaborna och det ska bli roligt att testa ett nytt läge i Lund. Vi får ett centralt läge som gör oss ännu mer tillgängliga. I butiken kommer vi ha ett brett och prisvärt sortiment med det mesta som behövs för hemmafixet, säger Helgesson.
Clas Ohlson fortsätter att expandera. I dagsläget har kedjan tretton butiksöppningar som är planerade att ske under kalenderåret 2024. En butik öppnade på Kronprinsen i slutet av april och en ska öppna på Kullagatan i Helsingborg under juni. Nu står det också klart att Clas Ohlson kommer öppna på Stora Södergatan i Lund under maj samt kommer att komma tillbaka till Burlöv Center i september. – De nya butikerna kommer göra oss ännu mer tillgängliga, säger Andreas Helgesson, country operations manager. I Lund har stora delar av det gamla Åhlénshuset stått tomt de senaste åren, men nu flyttar Clas Ohlson in på 750 kvadratmeter. – Vi är väldigt uppskattade av Lundaborna och det ska bli roligt att testa ett nytt läge i Lund. Vi får ett centralt läge som gör oss ännu mer tillgängliga. I butiken kommer vi ha ett brett och prisvärt sortiment med det mesta som behövs för hemmafixet, säger Helgesson.
Billig mat för de som inte har råd att handla i vanliga butiker. Det är Maträtts koncept. I slutet av mars öppnar de sin tredje butik i Göteborg, vid knutpunkten Wieselgrensplatsen. – Vi har under det senaste året sett ett ökat tryck från våra kunder runt om i staden, i takt med att matpriserna stigit. Vi finns i nordost och i väst, så Hisingen är ett naturligt utökningsområde för oss. Nu kan ännu fler människor enkelt ta sig till någon av våra butiker, säger områdeschefen Ida-Lina Frisell. Kedjan drivs av Räddningsmissionen och riktar sig till personer i ekonomisk utsatthet. För att få handla mat till lågpris ska man vara medlem och tjäna mindre än 12 163 kronor netto i månaden.
Billig mat för de som inte har råd att handla i vanliga butiker. Det är Maträtts koncept. I slutet av mars öppnar de sin tredje butik i Göteborg, vid knutpunkten Wieselgrensplatsen. – Vi har under det senaste året sett ett ökat tryck från våra kunder runt om i staden, i takt med att matpriserna stigit. Vi finns i nordost och i väst, så Hisingen är ett naturligt utökningsområde för oss. Nu kan ännu fler människor enkelt ta sig till någon av våra butiker, säger områdeschefen Ida-Lina Frisell. Kedjan drivs av Räddningsmissionen och riktar sig till personer i ekonomisk utsatthet. För att få handla mat till lågpris ska man vara medlem och tjäna mindre än 12 163 kronor netto i månaden.
Billig mat för de som inte har råd att handla i vanliga butiker. Det är Maträtts koncept. I slutet av mars öppnar de sin tredje butik i Göteborg, vid knutpunkten Wieselgrensplatsen. – Vi har under det senaste året sett ett ökat tryck från våra kunder runt om i staden, i takt med att matpriserna stigit. Vi finns i nordost och i väst, så Hisingen är ett naturligt utökningsområde för oss. Nu kan ännu fler människor enkelt ta sig till någon av våra butiker, säger områdeschefen Ida-Lina Frisell. Kedjan drivs av Räddningsmissionen och riktar sig till personer i ekonomisk utsatthet. För att få handla mat till lågpris ska man vara medlem och tjäna mindre än 12 163 kronor netto i månaden.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan. Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg. Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora. – Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet. – Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan. Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg. Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora. – Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet. – Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan. Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg. Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora. – Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet. – Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö