Herrmodekedjan Oscar Jacobson öppnar en hållbarhetsbutik i Victoriapassagen där kunder kan köpa, sälja och hyra kläder. Butikskonceptet lanserades först i Stockholm för två år sedan, och kommer nu alltså till Göteborg. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger vd Richard Woodbridge. Den anrika modekedjan, som firar 120 år i år, har arton butiker samt e-handel.
Herrmodekedjan Oscar Jacobson öppnar en hållbarhetsbutik i Victoriapassagen där kunder kan köpa, sälja och hyra kläder. Butikskonceptet lanserades först i Stockholm för två år sedan, och kommer nu alltså till Göteborg. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger vd Richard Woodbridge. Den anrika modekedjan, som firar 120 år i år, har arton butiker samt e-handel.
Herrmodekedjan Oscar Jacobson öppnar en hållbarhetsbutik i Victoriapassagen där kunder kan köpa, sälja och hyra kläder. Butikskonceptet lanserades först i Stockholm för två år sedan, och kommer nu alltså till Göteborg. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger vd Richard Woodbridge. Den anrika modekedjan, som firar 120 år i år, har arton butiker samt e-handel.
Nyligen öppnade restaurangen Chicca Belloni. Nu utökas krogstråket längs Rosenlundsgatan ytterligare - med Bennys som serverar uppskuren pizza i dinermiljö. – Det känns skönt med ett litet slink in-ställe i sammanhanget. På Bennys kan man inte boka bord men få en snabb och hjärtlig service. På menyn finns pizza i New York-stil, som är tunnare och mer krispig, summerar krögaren Andreas Harrysson. Bennys ligger vägg-i-vägg med Chicca Belloni. Bägge ingår i Esperantogruppen, som även ligger bakom bland andra Zamenhof och Barabicu i området.
Nyligen öppnade restaurangen Chicca Belloni. Nu utökas krogstråket längs Rosenlundsgatan ytterligare - med Bennys som serverar uppskuren pizza i dinermiljö. – Det känns skönt med ett litet slink in-ställe i sammanhanget. På Bennys kan man inte boka bord men få en snabb och hjärtlig service. På menyn finns pizza i New York-stil, som är tunnare och mer krispig, summerar krögaren Andreas Harrysson. Bennys ligger vägg-i-vägg med Chicca Belloni. Bägge ingår i Esperantogruppen, som även ligger bakom bland andra Zamenhof och Barabicu i området.
Nyligen öppnade restaurangen Chicca Belloni. Nu utökas krogstråket längs Rosenlundsgatan ytterligare - med Bennys som serverar uppskuren pizza i dinermiljö. – Det känns skönt med ett litet slink in-ställe i sammanhanget. På Bennys kan man inte boka bord men få en snabb och hjärtlig service. På menyn finns pizza i New York-stil, som är tunnare och mer krispig, summerar krögaren Andreas Harrysson. Bennys ligger vägg-i-vägg med Chicca Belloni. Bägge ingår i Esperantogruppen, som även ligger bakom bland andra Zamenhof och Barabicu i området.
Hårsalongen hade funnits på samma adress ända sedan 1959. Därför var läget avgörande när det blev dags att flytta. Lokalen skulle finnas inom Vallgraven, ha ett attraktivt läge i entréplan och helst vara belägen på en trevlig gågata. – Det var kärlek vid första ögonkastet när vi klev in i lokalen på Magasinsgatan, vi såg direkt att här finns riktigt bra potential, säger Marlene Abunar som driver och äger Victor Noblesse tillsammans med sin man Dani. Genom åren har Victor Noblesse varit en plantskola för många stjärnfrisörer, och är en sammanslagning av Salon Victor och Salong Noblesse. Dani själv har tidigare tävlat för Svenska frisörlandslaget och vunnit många tunga titlar. – Med flytten till hörnlokalen på Magasinsgatan 1 tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen och satsar på ett nytt koncept, ny logotyp och en ny härlig salongsupplevelse hos oss. Det här blir en inspirerande nystart på den, enligt oss, mysigaste och trendigaste gatan i Göteborg, säger Dani.
Hårsalongen hade funnits på samma adress ända sedan 1959. Därför var läget avgörande när det blev dags att flytta. Lokalen skulle finnas inom Vallgraven, ha ett attraktivt läge i entréplan och helst vara belägen på en trevlig gågata. – Det var kärlek vid första ögonkastet när vi klev in i lokalen på Magasinsgatan, vi såg direkt att här finns riktigt bra potential, säger Marlene Abunar som driver och äger Victor Noblesse tillsammans med sin man Dani. Genom åren har Victor Noblesse varit en plantskola för många stjärnfrisörer, och är en sammanslagning av Salon Victor och Salong Noblesse. Dani själv har tidigare tävlat för Svenska frisörlandslaget och vunnit många tunga titlar. – Med flytten till hörnlokalen på Magasinsgatan 1 tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen och satsar på ett nytt koncept, ny logotyp och en ny härlig salongsupplevelse hos oss. Det här blir en inspirerande nystart på den, enligt oss, mysigaste och trendigaste gatan i Göteborg, säger Dani.
Hårsalongen hade funnits på samma adress ända sedan 1959. Därför var läget avgörande när det blev dags att flytta. Lokalen skulle finnas inom Vallgraven, ha ett attraktivt läge i entréplan och helst vara belägen på en trevlig gågata. – Det var kärlek vid första ögonkastet när vi klev in i lokalen på Magasinsgatan, vi såg direkt att här finns riktigt bra potential, säger Marlene Abunar som driver och äger Victor Noblesse tillsammans med sin man Dani. Genom åren har Victor Noblesse varit en plantskola för många stjärnfrisörer, och är en sammanslagning av Salon Victor och Salong Noblesse. Dani själv har tidigare tävlat för Svenska frisörlandslaget och vunnit många tunga titlar. – Med flytten till hörnlokalen på Magasinsgatan 1 tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen och satsar på ett nytt koncept, ny logotyp och en ny härlig salongsupplevelse hos oss. Det här blir en inspirerande nystart på den, enligt oss, mysigaste och trendigaste gatan i Göteborg, säger Dani.
Klockor från Breitling har då rakt inte synts till överallt. I Göteborg har det exklusiva märket bara funnits hos ett par återförsäljare. Men nu får det en större exponering. – Vi tänker att det är dags för landets näst största stad att få en egen butik. Breitling expanderar stort just nu och har redan ett tjugotal butiker i Storbritannien, säger Andreas Thorén, försäljningschef för Breitling Scandinavia. Butiken blir den tredje i Sverige och drivs av Watches of Switzerland Group.
Klockor från Breitling har då rakt inte synts till överallt. I Göteborg har det exklusiva märket bara funnits hos ett par återförsäljare. Men nu får det en större exponering. – Vi tänker att det är dags för landets näst största stad att få en egen butik. Breitling expanderar stort just nu och har redan ett tjugotal butiker i Storbritannien, säger Andreas Thorén, försäljningschef för Breitling Scandinavia. Butiken blir den tredje i Sverige och drivs av Watches of Switzerland Group.
Klockor från Breitling har då rakt inte synts till överallt. I Göteborg har det exklusiva märket bara funnits hos ett par återförsäljare. Men nu får det en större exponering. – Vi tänker att det är dags för landets näst största stad att få en egen butik. Breitling expanderar stort just nu och har redan ett tjugotal butiker i Storbritannien, säger Andreas Thorén, försäljningschef för Breitling Scandinavia. Butiken blir den tredje i Sverige och drivs av Watches of Switzerland Group.
På Way Out West och Lindholmen Street Food Market har Suggan synts i pop up-form. Men snart förvandlas den till en permanent verksamhet, när Felicia Nordström och tre kollegor öppnar sin vinbar. – Vinet kommer att flöda och vår discogris kommer att lysa upp Majorna nu när vintern närmar sig, berättar de. På Karl Johansgatan 58 satsar de på en krog där folk ska vilja hänga varje kväll. Vinet kommer från små gårdar och maten blir god men enkel, med råvaror från mindre producenter.
På Way Out West och Lindholmen Street Food Market har Suggan synts i pop up-form. Men snart förvandlas den till en permanent verksamhet, när Felicia Nordström och tre kollegor öppnar sin vinbar. – Vinet kommer att flöda och vår discogris kommer att lysa upp Majorna nu när vintern närmar sig, berättar de. På Karl Johansgatan 58 satsar de på en krog där folk ska vilja hänga varje kväll. Vinet kommer från små gårdar och maten blir god men enkel, med råvaror från mindre producenter.
På Way Out West och Lindholmen Street Food Market har Suggan synts i pop up-form. Men snart förvandlas den till en permanent verksamhet, när Felicia Nordström och tre kollegor öppnar sin vinbar. – Vinet kommer att flöda och vår discogris kommer att lysa upp Majorna nu när vintern närmar sig, berättar de. På Karl Johansgatan 58 satsar de på en krog där folk ska vilja hänga varje kväll. Vinet kommer från små gårdar och maten blir god men enkel, med råvaror från mindre producenter.
Monument, en konsertlokal på 1 200 kvadratmeter, ska slå upp sina portar på Ringön. – Jag har alltid velat ha en renodlad konsertlokal. Här har jag sökt tillstånd för en publik på 600 personer. Det är mellanstort vilket gör att Monument fyller ett tomrum, säger Carl Martinsson, ägare och bokningsansvarig. Tillsammans med kollegorna Àron Buzas, Markus Miramar Hansson och Erik Holmberg ska han satsa på livemusik och klubbkultur, samt på en separat mindre scen i samma lokaler. Eftersom det kulturellt växande Ringön redan har ett stort ölutbud blir det mest cocktails på menyn. – Det här ska bli en genuin venue där allt som vi älskar får plats. Det tänket genomsyrar allt från koncept och läge till barens utbud och konserterna som bokas. Monument ska ha rum för alla genrer och inte minst öppna upp för nästa generation av arrangörer, resonerar Carl Martinsson. Nu håller verksamheten, som finns i hörnet av Järnmalms- och Stålverksgatan, på att finslipas. Troligtvis öppnas Monument i november.
Monument, en konsertlokal på 1 200 kvadratmeter, ska slå upp sina portar på Ringön. – Jag har alltid velat ha en renodlad konsertlokal. Här har jag sökt tillstånd för en publik på 600 personer. Det är mellanstort vilket gör att Monument fyller ett tomrum, säger Carl Martinsson, ägare och bokningsansvarig. Tillsammans med kollegorna Àron Buzas, Markus Miramar Hansson och Erik Holmberg ska han satsa på livemusik och klubbkultur, samt på en separat mindre scen i samma lokaler. Eftersom det kulturellt växande Ringön redan har ett stort ölutbud blir det mest cocktails på menyn. – Det här ska bli en genuin venue där allt som vi älskar får plats. Det tänket genomsyrar allt från koncept och läge till barens utbud och konserterna som bokas. Monument ska ha rum för alla genrer och inte minst öppna upp för nästa generation av arrangörer, resonerar Carl Martinsson. Nu håller verksamheten, som finns i hörnet av Järnmalms- och Stålverksgatan, på att finslipas. Troligtvis öppnas Monument i november.
Monument, en konsertlokal på 1 200 kvadratmeter, ska slå upp sina portar på Ringön. – Jag har alltid velat ha en renodlad konsertlokal. Här har jag sökt tillstånd för en publik på 600 personer. Det är mellanstort vilket gör att Monument fyller ett tomrum, säger Carl Martinsson, ägare och bokningsansvarig. Tillsammans med kollegorna Àron Buzas, Markus Miramar Hansson och Erik Holmberg ska han satsa på livemusik och klubbkultur, samt på en separat mindre scen i samma lokaler. Eftersom det kulturellt växande Ringön redan har ett stort ölutbud blir det mest cocktails på menyn. – Det här ska bli en genuin venue där allt som vi älskar får plats. Det tänket genomsyrar allt från koncept och läge till barens utbud och konserterna som bokas. Monument ska ha rum för alla genrer och inte minst öppna upp för nästa generation av arrangörer, resonerar Carl Martinsson. Nu håller verksamheten, som finns i hörnet av Järnmalms- och Stålverksgatan, på att finslipas. Troligtvis öppnas Monument i november.
Nu har Café Étoile öppnat bistro och kafé på Kullagatan. Det blir den andra etableringen i staden. Fokus ligger på frukost, lunch och fika med smaker från södra Frankrike och Marocko. Den första satsningen i Helsingborg öppnade på Drottninggatan 2009. – Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen! Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.
Nu har Café Étoile öppnat bistro och kafé på Kullagatan. Det blir den andra etableringen i staden. Fokus ligger på frukost, lunch och fika med smaker från södra Frankrike och Marocko. Den första satsningen i Helsingborg öppnade på Drottninggatan 2009. – Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen! Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.
Nu har Café Étoile öppnat bistro och kafé på Kullagatan. Det blir den andra etableringen i staden. Fokus ligger på frukost, lunch och fika med smaker från södra Frankrike och Marocko. Den första satsningen i Helsingborg öppnade på Drottninggatan 2009. – Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen! Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.
Mexikanska Uno Mas öppnar på markplan på Malmö Live i januari nästa år. Det blir en cantina med mexikansk street food i kombination med ett brett utbud av drinkar och cocktails. ”Viben” i restaurangen ska andas punk och street, enligt Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige. – Vår förra restaurang, Eatery Social, som hade mer fokus på TexMex, har varit älskad av många. Men här kände vi att vi behövde utveckla konceptet och komma med en mer ruffig touch.
Mexikanska Uno Mas öppnar på markplan på Malmö Live i januari nästa år. Det blir en cantina med mexikansk street food i kombination med ett brett utbud av drinkar och cocktails. ”Viben” i restaurangen ska andas punk och street, enligt Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige. – Vår förra restaurang, Eatery Social, som hade mer fokus på TexMex, har varit älskad av många. Men här kände vi att vi behövde utveckla konceptet och komma med en mer ruffig touch.
Mexikanska Uno Mas öppnar på markplan på Malmö Live i januari nästa år. Det blir en cantina med mexikansk street food i kombination med ett brett utbud av drinkar och cocktails. ”Viben” i restaurangen ska andas punk och street, enligt Camilla Ahlberg, marknadsföringsansvarig på Clarion Hotel Sverige. – Vår förra restaurang, Eatery Social, som hade mer fokus på TexMex, har varit älskad av många. Men här kände vi att vi behövde utveckla konceptet och komma med en mer ruffig touch.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö. – Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö. – Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö. – Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö