Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.
Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.
Eskimo-glass eller Akutaq är glass, gjord av animaliskt fett från säl, älg eller karibo blandat med bär och små kött- eller fiskbitar. Kött, fisk, bär och fett ihopvispat – what’s not to like? Åtminstone mycket proteiner... Vi gissar att det är godare än vad man tror.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Humrar (Nephropidae, tidigare Homaridae) är en familj tiofotade kräftdjur. Kokt hummer innehåller knappt 90 kalorier per 100g, 19g protein och bara 1,5g fett (varav 0,18g mättat). Hummer innehåller även nödvändiga mineraler som fosfor, magnesium, kalium, zink och calcium, vilket är bra för bland annat skelettet. Köttet innehåller B-12-vitamin och kolin som är bra för hjärnan.
Humrar (Nephropidae, tidigare Homaridae) är en familj tiofotade kräftdjur. Kokt hummer innehåller knappt 90 kalorier per 100g, 19g protein och bara 1,5g fett (varav 0,18g mättat). Hummer innehåller även nödvändiga mineraler som fosfor, magnesium, kalium, zink och calcium, vilket är bra för bland annat skelettet. Köttet innehåller B-12-vitamin och kolin som är bra för hjärnan.
Humrar (Nephropidae, tidigare Homaridae) är en familj tiofotade kräftdjur. Kokt hummer innehåller knappt 90 kalorier per 100g, 19g protein och bara 1,5g fett (varav 0,18g mättat). Hummer innehåller även nödvändiga mineraler som fosfor, magnesium, kalium, zink och calcium, vilket är bra för bland annat skelettet. Köttet innehåller B-12-vitamin och kolin som är bra för hjärnan.
Där hörde du det. Har du inte provat svenskt vin ännu är det dags nu och Skåne leder ligan när det kommer till att producera de svenska druvdropparna. Vinlandet Sverige har utvecklats med stormsteg de senaste åren och om du fnös förut utmanar jag dig att testa igen. Mycket har hänt. Nu har dessutom regeringen kommit med förslaget att tillåta gårdsförsäljning vilket ger helt nya möjligheten att bli ett vinland att räkna med.
Där hörde du det. Har du inte provat svenskt vin ännu är det dags nu och Skåne leder ligan när det kommer till att producera de svenska druvdropparna. Vinlandet Sverige har utvecklats med stormsteg de senaste åren och om du fnös förut utmanar jag dig att testa igen. Mycket har hänt. Nu har dessutom regeringen kommit med förslaget att tillåta gårdsförsäljning vilket ger helt nya möjligheten att bli ett vinland att räkna med.
Där hörde du det. Har du inte provat svenskt vin ännu är det dags nu och Skåne leder ligan när det kommer till att producera de svenska druvdropparna. Vinlandet Sverige har utvecklats med stormsteg de senaste åren och om du fnös förut utmanar jag dig att testa igen. Mycket har hänt. Nu har dessutom regeringen kommit med förslaget att tillåta gårdsförsäljning vilket ger helt nya möjligheten att bli ett vinland att räkna med.
För många är whisky en njutning för råkalla höst- och vinterkvällar, ett sätt att hålla höst och vemod borta och något som skänker en stunds torvig tröst om vinterkvällarna. Men ingen annan destillerad dryck är lika mångfacetterad. Inget annat destillat har ett tillnärmelsevis lika brett smakspektrum; en whisky kan bjuda på allt från de lenaste och mjukaste vaniljsmekningarna till den råaste rökigaste käftsmällen. Beroende på hur man navigerar bland whiskyhavets grynnor och skär kan whisky i allra högsta grad vara en god och härlig sommardryck.
För många är whisky en njutning för råkalla höst- och vinterkvällar, ett sätt att hålla höst och vemod borta och något som skänker en stunds torvig tröst om vinterkvällarna. Men ingen annan destillerad dryck är lika mångfacetterad. Inget annat destillat har ett tillnärmelsevis lika brett smakspektrum; en whisky kan bjuda på allt från de lenaste och mjukaste vaniljsmekningarna till den råaste rökigaste käftsmällen. Beroende på hur man navigerar bland whiskyhavets grynnor och skär kan whisky i allra högsta grad vara en god och härlig sommardryck.
För många är whisky en njutning för råkalla höst- och vinterkvällar, ett sätt att hålla höst och vemod borta och något som skänker en stunds torvig tröst om vinterkvällarna. Men ingen annan destillerad dryck är lika mångfacetterad. Inget annat destillat har ett tillnärmelsevis lika brett smakspektrum; en whisky kan bjuda på allt från de lenaste och mjukaste vaniljsmekningarna till den råaste rökigaste käftsmällen. Beroende på hur man navigerar bland whiskyhavets grynnor och skär kan whisky i allra högsta grad vara en god och härlig sommardryck.
De som haft förmånen att läsa Åke Holmbergs böcker om Ture Sventon, förknippar nog karaktären med hans kärlek till ”temlor”. Som en cigarrälskande läsare har jag inte kunnat undgå att lägga märke till något annat: bokens alla cigarrer, de är nämligen kopplade till de sammanhang där de röks. Till exempel hittar man bland annat ”bjudcigarren”, ”hotellcigarren” och ”resecigarren”.
De som haft förmånen att läsa Åke Holmbergs böcker om Ture Sventon, förknippar nog karaktären med hans kärlek till ”temlor”. Som en cigarrälskande läsare har jag inte kunnat undgå att lägga märke till något annat: bokens alla cigarrer, de är nämligen kopplade till de sammanhang där de röks. Till exempel hittar man bland annat ”bjudcigarren”, ”hotellcigarren” och ”resecigarren”.
De som haft förmånen att läsa Åke Holmbergs böcker om Ture Sventon, förknippar nog karaktären med hans kärlek till ”temlor”. Som en cigarrälskande läsare har jag inte kunnat undgå att lägga märke till något annat: bokens alla cigarrer, de är nämligen kopplade till de sammanhang där de röks. Till exempel hittar man bland annat ”bjudcigarren”, ”hotellcigarren” och ”resecigarren”.
Var kan man kombinera kultur, familjenöje och öl i ett? Carlsberg Byen! Carlsbergs gamla personalkvarter har blivit Köpenhamns mest moderna bostadsområde. Mitt i området ligger Carlsbergs historiska tegelbyggnader där de huserar ett gäng barer, museum och besökscentrum. Utbudet må vara exklusivt Carlsberg men då har Carlsberg och Jacobsen också ett gediget utbud. Lura hit barnen till att titta på de fina elefanterna som pryder de klassiska portarna till området och sug upp en kall en i solen. Carlsberg Byen
Var kan man kombinera kultur, familjenöje och öl i ett? Carlsberg Byen! Carlsbergs gamla personalkvarter har blivit Köpenhamns mest moderna bostadsområde. Mitt i området ligger Carlsbergs historiska tegelbyggnader där de huserar ett gäng barer, museum och besökscentrum. Utbudet må vara exklusivt Carlsberg men då har Carlsberg och Jacobsen också ett gediget utbud. Lura hit barnen till att titta på de fina elefanterna som pryder de klassiska portarna till området och sug upp en kall en i solen. Carlsberg Byen
Var kan man kombinera kultur, familjenöje och öl i ett? Carlsberg Byen! Carlsbergs gamla personalkvarter har blivit Köpenhamns mest moderna bostadsområde. Mitt i området ligger Carlsbergs historiska tegelbyggnader där de huserar ett gäng barer, museum och besökscentrum. Utbudet må vara exklusivt Carlsberg men då har Carlsberg och Jacobsen också ett gediget utbud. Lura hit barnen till att titta på de fina elefanterna som pryder de klassiska portarna till området och sug upp en kall en i solen. Carlsberg Byen
Det är en klassiker i Köpenhamn och så fort du går av tåget kan du hugga dig en korv för att klara saker som Ströget och Tivoli. Men tro inte att detta bara är dålig snabbmat. Nej här får du några av stadens bästa korvar med hemgjord sås och toppings där Johns hot sås gjort sig populär och korven görs på kött från Bornholm. Toppa med senap gjord på öl från Mikkeler eller remoulade med kantareller. Bernstorffsgade 5 / Flæsketorvet 39
Det är en klassiker i Köpenhamn och så fort du går av tåget kan du hugga dig en korv för att klara saker som Ströget och Tivoli. Men tro inte att detta bara är dålig snabbmat. Nej här får du några av stadens bästa korvar med hemgjord sås och toppings där Johns hot sås gjort sig populär och korven görs på kött från Bornholm. Toppa med senap gjord på öl från Mikkeler eller remoulade med kantareller. Bernstorffsgade 5 / Flæsketorvet 39
Det är en klassiker i Köpenhamn och så fort du går av tåget kan du hugga dig en korv för att klara saker som Ströget och Tivoli. Men tro inte att detta bara är dålig snabbmat. Nej här får du några av stadens bästa korvar med hemgjord sås och toppings där Johns hot sås gjort sig populär och korven görs på kött från Bornholm. Toppa med senap gjord på öl från Mikkeler eller remoulade med kantareller. Bernstorffsgade 5 / Flæsketorvet 39
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö